20 Mayıs 2024 Pazartesi

İHD: Tek tip elbise işkencedir

İHD üyeleri, bir kez daha Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelerek, tek tip elbiseye karşı itirazını dile getirdi.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, AKP/Saray iktidarına tek tip elbise kararından vazgeçme çağrısı yaptı. 
 
Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen İHD üyeleri adına Mehmet Acettin bir açıklama yaptı. Acettin, tek tip elbise uygulamasının kişiyi küçük düşürme, itibarını zedeleme amacı taşıdığını söyledi. 
 
Tek tip elbisenin işkence olduğunu dile getiren Acettin, "Tek tip elbise uygulama düşünce ve hazırlıklarından bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.
 
OHAL'le birlikte artan hak ihlallerinin tüm hızıyla devam ettiğini de söyleyen Acettin, kitap, dergi, gazete sınırlaması yaşandığını, iletişim haklarının engellendiğini, askeri düzende ayakta sayım dayatıldığını kaydetti. 
 
İzmir Menemen R Tipi Hapishanesinde dört ağır hasta tutuklunun insanlık dışı uygulamalara son verilmesi için 20 Nisan'da açlık grevine başladığını da hatırlatan Acettin, şöyle devam etti: "Bizler de dışarıda bu insanlık dış uygulama ve dayatmaları asla kabul etmemeli ve mahpusları direnişlerinde yalnız bırakmamalıyız. İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu olarak, her ay gündeme getirdiğimiz TTE'ye Hayır eylemimizi yaparken bir kez daha tekrarlıyoruz; tek tip elbise işkencedir ve insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Bu nedenle 696. KHK'nın derhal kaldırılmasını istiyoruz."