6 Mayıs 2024 Pazartesi

İHD heyeti gözaltındaki Gürdeğir'le görüştü

Bingöl'de 10 gündür gözaltında tutulan Sonuç Gürdeğir ile görüşen İHD heyeti, işkence ve kötü muameleye dair somut emareler tespit ettiklerini açıkladı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şubesi, İçişleri Bakanlığı'nın 24 Ağustos'ta İstanbul'da bir eve yapılan baskında gözaltına alınarak Bingöl'e getirilen Sonuç Gürdeğir'e işkence yapıldığı açıklamalarının ardından İHD, Gürdeğir ile görüştü.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, dernek yönetim kurulu üyeleri avukat Yakup Güven ve avukat Ercan Yılmaz'dan oluşan heyet, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, Bingöl Barosu Başkanı, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Gürdeğir ve ailesiyle görüştü.

Görüşmelerin ardından açıklama yapan İHD heyeti, Sonuç Gürdeğir'in gözaltına alınırken ve sonrasında yoğun işkenceye maruz kaldığını tespit ettiklerini belirtti, "S.G'nin gözaltına alınıp Bingöl'e getirilmesi akabinde 5 aile bireyinin de işkence ve kötü muamele ile gözaltına alındığı konusunda derneğimize başvuru yapılmıştır" diye kaydetti.

Dün gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin bilgi aktaran İHD heyeti, "Yapılan görüşmeler ve araştırmalar neticesinde işkence ve kötü muamele konusunda somut ve ciddi emareler tespit edilmiş olması sebebiyle hazırlayacağımız ayrıntılı rapor ve hukuki başvurular en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.