26 Nisan 2024 Cuma

İHD: AKP yine çocuk istismarına sessiz

Ankara'da çocuk basketbol takımındaki çocukların cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenleyen İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, AKP'nin ve devletin çocuk istisamarına karşı yine sesiz kaldığını ifade etti.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, Ankara'da çocuk basketbol takımında 11-14 yaş arasındaki erkek çocukların cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi.
 
İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu adına açıklamayı okuyan Taner Taş, "Çocuklara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve saldırı vakaları dur durak bilmiyor” dedi. 07 Ağustos 2018 günü Ankara'da bir çocuk basketbol okulunda oynayan 11-14 yaş arasındaki erkek çocukların otel odasında, takımın koçu ve yardımcısı olduğu bildirilen kişiler tarafından taciz edilmesinin ve bununla ilgili henüz bir soruşturmanın açılmamasının vahim bir durum olduğunu belirtti.
 
Taş, "Konunun basın ve kamuoyunda geniş kesimlerce haber yapılmasına ve sosyal medyada paylaşılmasına rağmen ne iktidar partisi AKP'den ne de ilgili devlet kurumlarından ve yetkililerinden şu ana kadar bir açıklama yapılmamış, sessiz kalmışlardır” diye belirtti.
 
Çocuk istismarının sadece faillerin cezalandırılması yaklaşımı ile ele alınmasının çocuklara yönelik yeni bir taciz, tecavüz, şiddet ve saldırı olayına kadar unutulmasına yol açtığını belirten Taş, "Bu nedenle çocuğa karşı her türlü şiddetin suç olduğu yasalarda yer almalı, bu konuda bildirim yükümlülüğü bulunduğunun tüm toplum tarafından benimsenmesi sağlanmalıdır. Çocuğa karşı cinsel şiddet vakalarının hiçbir gerekçe ile cezasız kalmaması ve yargı mensuplarının çocuk istismarı konusunda bir algıya sahip olmaları sağlanmalıdır” dedi.
 
"Çocuk hakkı insan hakkıdır. Çocuk susar sen susma” diyen Taş, İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu olarak çocuklara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve her türlü saldırı olaylarının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.