18 Nisan 2024 Perşembe

İHD Adıyaman Şubesi'nden Cumartesi Anneleri'ne destek eylemi

İHD Adıyaman Şube 716. haftasında Cumartesi Annelerine destek için dernek binasında basın açıklama yaptı.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şubesi, Cumartesi Annelerinin 716. haftasında yaptığı eyleme destek vermek amacı ile şube binasında bir araya geldi.
 
İHD üyeleri Kemal Korkut, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Enes Ata, Tahir Elçi ve Abuzer Öner'in fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasını İHD Şube Başkanı Av. Bülent Temel okudu.
 
"Cumartesi Anneleri 1995 yılından beri kayıpların akıbetini soruyor ve faillerin bulunmasını ve de yargılanmasını istiyor. Kadınlar her şeyden önce anadır" diyen Av. Bülen Temel, "Kayıpların en azından cenazelerinin bulunması ve de katillerin bulunması ve yargılanması için yılarca adalet anlayışı yapan anaların öncülüğünü yaptığı Cumartesi Annelerine yönelik şu anki hükumetin bizim dönemimizde faili meçhul yok diyerek. Cumartesi Annelerinin toplanmasının yasaklanmasını kınıyoruz. Şunu da belirtmek istiyoruz bu gün burada andığımız ve faillerinin bulunmasını istediğimiz İHD şube üyemiz olan Abuzer Öner dışındakilerin tamamı AKP hükumeti döneminde katledilmişlerdir" dedi.
 
'ROBOSKİ KATLİAMI AKP DÖNEMİNDE OLDU'
 
AKP döneminde bir çok kişinin katledildiğini ve faillerinin açıklanmadığını ifade eden Temel, "Kemal Kurkut, hiçbir belirlenmiş siyasi kimliği olmayan bir kişidir. 21 Mart 2017 Newrozu'nda Diyarbakır'da dünyanın gözü önünde hedef gözetilerek katledilmiştir. Enes Ata, daha sekiz yaşında iken 28 Mart 2006 yılında Diyarbakır olayları olarak bilinen dönemde sokak ortasında katledilmiştir. Uğur Kaymaz, 21 Kasım 2004 yılında Uğur Kaymaz yaşında bir fazla kurşuna reva görülerek babası ile birlikte evlerinin önünde katledildiler. Ceylan Önkol, çocuk yaşta oyun oyması gereken çoban çocuk ve hep çocuk kalan Ceylan paramparça edilerek katledildi. Tahir Elçi, akıbetlerini yitirenlerin avukatı, 4 ayaklı minarenin dibinde barışa dair bir iki söz ettikten hemen sonra katledildi. Tüm bu ölümler ve Roboski katliamı AKP hükumeti döneminde oldu" diye konuştu.
 
"Adnan Kaşıkçı cinayetinde olayın bir çok yönünü açığa çıkaran AKP hükumeti biraz önce bahsini ettiğimiz katliam gibi olaylarda dört maymunu oynamakla birlikte bu olayların kendi döneminde yaşandığını dahi inkar etmektedir" diyen Temel, "Bu katliam gibi olaylar AKP döneminde yaşanmadı ise bu olaylar yaşanırken AKP gizli bir şekilde hükumeti kime devretmişse izahatını yapmak zorundadır. Hiç birimiz bir Tahir değiliz hiç birimiz bir Tahir gibi Elçi'likte yapamayacağımız ancak Tahirler'in bıraktığı mirası devraldığımızın bilinmesini isteriz" diye kaydetti.