29 Mart 2024 Cuma

İGİF'ten Filistin'deki gelişmelere ilişkin açıklama

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu Eşbaşkanı Hüseyin Torun, Filistin'de yaşanan katliama dikkat çekerek "İsrail'le olan bütün ekonomik, askeri, siyasi ve enerji anlaşmalarına son verin" çağrısında bulundu. İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) tarafından yayınlanan açıklamada İsrail'in Filistinlilere uyguladığı katliam ve Türkiye hükümetinin İsrail'le ilişkileri değerlendirildi. İGİF Eşbaşkanı Hüseyin Torun imzalı yazılı açıklamada, "Filistin sorununu yaratan ve İsrail devletini yaratan emperyalistler ve islamcı sömürgeciler çözüm üretemezler" denildi.

Torun, "Siyonist İsrail devleti Filistin'de müslümanlara karşı katliam yapıyor. Bütün emperyalistlerin, Filistin'in İsrail siyonizmi eliyle işgal edilmesine, soykırımdan geçirilmesine ve katliamlara uğratılmasına destek verdiklerini herkes biliyor. Erdoğan “Kudüs bizim kırmızı çizgimiz, İsrail bir terör devletidir. İsrail devlet terörü uygulamaktadır” diyor. İslamcı faşist Erdoğan teröre karşı mücadele ettiklerini söylüyor. Biz bu söylemin ne kadar sahtekarca olduğunu El-Kaide ve DAİŞ'e karşı tutumlarından biliyoruz. Erdoğan ve faşist AKP, terörle işbirliği yapıyor ve terörü destekliyor. Siyonist İsrail Devleti ile anlaşmalar imzalıyor ve Türkiye'de elçilikler açmasına müsaade ediyor. Madem teröre karşıysanız niye işbirliği yapıyorsunuz? Siyonist İsrail Devleti'nin en fazla anlaşma imzaladığı ve işbirliği yaptığı müslüman ülkelerden birisi de Türkiye'dir. Bu nasıl teröre karşı mücadele oluyor?" diye belirtti.

Açıklamanın devamında "Gerçekten teröre karşı iseniz, siyonist İsrail'in soykırımına karşıysanız bunun gereğini yaparsınız. İsrail'le olan bütün ekonomik, askeri, siyasi ve enerji anlaşmalarına son verin. Tel Aviv'deki büyükelçiliğinizi çekin ve İsrail büyükelçiliğini gönderin" çağrısı yapıldı ve "İsrail siyonizmi karşısında Filistinlilerin gerçek dostları ve savunucuları ezilen müslüman halklar, devrimciler ve sosyalistler olacaktır. Filistin sorununu yaratan ve İsrail devletini yaratan emperyalistler ve islamcı sömürgeciler çözüm üretemezler" diye kaydedildi.