7 Mayıs 2024 Salı

İfadeler ortaya çıktı: Ümitcan Uygun 'beni karıştırmayın' dedi

Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Uygun'un çıktığı evde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Esra Hankulu ile olay günü birlikte olanların ifadesi ortaya çıktı. Birbiriyle benzer ifade veren Furkan G. ve Dilan C., Esra Hankulu'nun durumunu söylemek için aradıkları Ümitcan Uygun'un, "Beni karıştırmayın, beni söylemeyin" dediğini aktardı. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde sabah saatlerinde, Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Uygun'un çıktığı evde yaşamını yitirmiş halde bulunan Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin, Uygun dışında evde bulunanların emniyet ifadeleri ortaya çıktı. 

Furkan G. ve Dilan C. Ümitcan Uygun'la arkadaşları vasıtasıyla tanıştıklarını söyledi. Hankulu ve Ümitcan Uygun'un ilişkileri olduğunu iddia eden Furkan G., evde oldukları sırada Hankulu'nun bir anda kilitlendiğini, banyoya götürerek soğuk suyla ayılmasını sağladıklarını söyledi. Hankulu'nun bilincinin açık olduğunu ve sabah 08.00'de Ümitcan Uygun'un evden çıktığını, kendilerine bir şey söylemediğini aktardı. 

'BENİ KARIŞTIRMAYIN'
Hankulu'nun sırt üstü yattığını ve vücudunda bazı morluklar olduğunu belirten Furkan G., Hankulu'nun durumunu öğrendikten sonra Ümitcan Uygun'u aradığını belirtti ve Uygun'un kendisine, "Polis ve ambulansı arayın beni karıştırmayın" dediğini ifade etti. 

'BİR SIKINTI OLURSA BENİ SÖYLEMEYİN'
Dilan C. ise Furkan G.'nin ifadesine benzer konuştu. Hankulu ve Uygun'un olduğu odadan, "Furkan" diye bir ses geldiğini, odaya gittiklerinde Ümitcan Uygun'un kendilerine Esra'nın kötüleştiğini ve hep beraber Esra'nın yıkanması gerektiğini söylediğini kaydetti. Esra'nın kendisine geldiğini ve uyuduklarını belirten Dilan C. sabah uyandığında bir işi olduğunu ve bunu Esra'ya söylemek için odasına gittiğinde Esra'nın tek başına uyuduğunu ifade etti. Esra'yı uyandırmaya çalıştığını ama uyanmadığını o sırada Ümitcan Uygun'u aradığını kaydetti. Ümitcan Uygun'un kendisine, "Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin" dediğini aktardı.