19 Mayıs 2024 Pazar

İdil Kültür Merkezi'ne baskın

İstanbul Okmeydanı'nda bulunan ve Grup Yorum'un faaliyetlerini yürüttüğü İdil Kültür Merkezi polis tarafından basıldı.
İstanbul Okmeydanı'nda bulunan ve Grup Yorum'un faaliyetlerini yürüttüğü İdil Kültür Merkezi polis tarafından basıldı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, İdil Kültür Merkezi'ne saat 02.30 sıralarında baskın düzenledi. Özel Harekat Polisleri tarafından yapılan baskında, polis kapıları kıramayınca oksijen tüpüyle keserek içeri girdi.
 
KÜLTÜR MERKEZİNİN OLDUĞU SOKAKTA ABLUKA
 
Baskın sırasında İdil Kültür Merkezi'nin bulunduğu Mektep Sokağı polis ablukasına alındı.
 
HHB’DEN AÇIKLAMA
 
Operasyon, Halkın Hukuk Bürosu’nun (HHB) resmi Twitter hesabından da duyuruldu. HHB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Okmeydanında bulunan, Grup Yorum'un faaliyetlerini sürdürdüğü İdil Kültür Merkezi'ne baskın olduğunu yönünde bilgi verildi."
 
DAHA ÖNCE DE BASILMIŞTI
 
Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi, daha önce de kerelerece basılmış, bina içeriden ve dışarıdan tahrip edilmişti. İçeride faaliyet yürüten grup üyeleri ve kültür merkezi emekçilere de yaka paça gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
 
İstanbul Gazi Mahallesi'nde bulunan ve Yürüyüş dergisinin teknik işlerinin yapıldığı Ozan Matbaacılığa ait büro, dün öğlen saatlerinde, Terörle Mücadele ve Özel Harekat polisleri tarafından basılmıştı.
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Valilik açıklamasında, Ümit İlter, Caferi Sadık Eroğlu, Emel Yeşilırmak, İbrahim Gökçek, Barkın Timtik, Barış Yüksek, Betül Varan ve Sultan Gökçek gözaltına alındığı belirtildi.