19 Nisan 2024 Cuma

İddia büyük: 17-25 Aralık tapeleri gerçek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, mahkemeye bir rapor sundu. Buna göre Erdoğan'ın "montaj" dediği 17-25 Aralık tapeleri gerçek.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonlarını kastederek "Ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya sunduğu cevap dilekçesinde, CHP liderinin sözlerinin dayanağı olan olguları ispatlayacaklarını ve buna ilişkin delil sunacaklarını söyledi.  Çelik daha sonra mahkemeye 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ve Erdoğan'ın "FETÖ montajı" dediği tapeleri delil olarak sundu, ardından da hakkında dava açıldı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Celal Çelik, söz tonusu tapelerin gerçek olduğuna dair bir raporu mahkemeye sundu, "Bu tapelerin gerçek olduğu sabit" dedi. Çelik, tapeler ile ilgili bilirkişi raporu talep etti. Mahkeme talepleri reddederek duruşmayı 24 Nisan'a erteledi.

Mahkeme çıkışı adliye önünde basın açıklaması yapan Celal Çelik, sıfırlama tapelerinin doğruluğunun ispatlandığını belirterek, "Aldığımız bilirkişi raporları Erdoğan'ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir biçimde montaj olmadığını ortaya çıkarmış olduk. Eğer Japonya'da olmuş olsaydık Harakiri denen işlem Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerine getirilirdi" dedi.