19 Mayıs 2024 Pazar

İçöz: 26. yılında SES dimdik ayakta

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın 26'ncı kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Şükran İçöz, neoliberal devlet politikalarına ve devlet terörüne karşı işçiler, emekçiler ve tüm ezilenler için SES olarak örgütlü, birleşik mücadeleyi yükselttiklerini söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, SES'in 26'ncı kuruluş yıldönümü sebebiyle şube binasında bir basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında basın açıklamasını SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz okudu.

İçöz, 1 Ağustos 1996'da sağlık ve sosyal hizmet işkolundaki farklı sendikaların birleşmesiyle oluşturulan SES'in kuruluş yıllarından itibaren savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, emperyalizme karşı bağımsızlığı, baskıya karşı özgürlüğü, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların eşitliğini, özgürlüğünü ve kardeşliğini savunduğunu ve bu amaç etrafında yüzbinlerce sağlık emekçisini bir araya getirdiğini söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmetlerin piyasalaştırılmasına ve işkollarındaki haksızlık, hukuksuzluk, baskılara karşı ilk günkü gibi kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam ettiklerini ifade eden İçöz, "Mücadele sürecimizde öldürülen, sürgüne gönderilen, tutuklanan, çeşitli düzeylerde baskılara uğrayan üyelerimiz, yöneticilerimiz oldu, ancak bunlar örgütlenmemizi de, emekçilerin hak ve çıkarları için mücadelemizi de engelleyemedi" dedi.

İktidarın daha yaşanılır bir dünya için mücadele eden işçi ve emekçileri, kadınları, köylüleri, öğrencileri, gençleri, ezilen halkları yargı kıskacıyla baskı altına almaya çalıştığını kaydeden İçöz, baskı, soruşturma, gözaltı, tutuklama ve devlet terörüyle sorgulamayan bir toplum yaratılmak istendiğini vurguladı.

Ülkedeki siyasal iktidarın dünyadaki neoliberal politikaların uygulayıcısı olduğunu kaydeden İçöz, "Kamu alanındaki özelleştirme, taşeronlaştırma, piyasalaştırma politikalarını istedikleri hızda ve düzeyde olmasa da hayata geçirdiler ve halen bu alandaki tasfiye çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte işkolumuzdaki özelleştirme-piyasalaştırmaya karşı toplumsal birleşik mücadelelerle üstesinden gelinebileceği gerçekliği üzerinden hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Sağlık ve sosyal hizmet işkollarındaki olumsuzluklara karşı örgütlü ve birleşik mücadelenin zorunluluk haline geldiğini dile getiren İçöz, şöyle devam etti: "26'ncı yılımızı kutlarken, bugüne kadar edindiğimiz deneyimlerin ışığında; hak ve özgürlüklerimizi geliştirmek, bize giydirilmek istenen deli gömleğini yırtıp atmak, işkolumuzdaki tüm hizmetlerin ücretsiz ve nitelikli olmasını sağlamak, güvenceli iş, güvenceli gelecek, barış içinde yaşanan eşitlikçi, özgürlükçü bir ülke için; daha fazla birlik, daha fazla çalışma, daha fazla örgütlenme, daha çok mücadele bizi bekliyor. Dünya ve Türkiye işçi ve emekçilerinin mücadele birikimini kendine miras edinen SES, bu mirasa her gün yeni birikimler katmayı baskıcı, otoriter, anti demokratik uygulamalara rağmen başarmaktadır. Umudu her koşulda yürüttüğü fiili mücadele ile büyüten ve paylaşan SES dimdik ayakta."