17 Mayıs 2024 Cuma

İçişleri Bakanlığı, birlikte iş yaptığı derneği 'terörle iltisaklı' ilan etti

İçişleri Bakanlığı, protokol imzalayarak birlikte iş yaptığı Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğini "terörle iltisaklı" olarak nitelendirdi. İçişleri Bakanlığı, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ni (SGDD) "terörle iltisaklı" ilan etti. Bugüne kadar onlarca projede devletle birlikte çalışan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), Türkiye'de mültecilerle ilgili çalışma yapan en büyük dernek durumunda.
 
T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; İçişleri Bakanlığı, emniyetten gelen yazı doğrultusunda, kendisine bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün de işbirliği protokolü imzaladığı SGDD'nin yöneticilerinin çoğunluğunun "PKK/KCK, MLKP, DHKP-C, TDKP, FETÖ/PDY ve misyonerlik/ajanlık faaliyeti içerisinde faaliyet gösteren şahıslarla iltisaklı" olabileceğini mahkemeye bildirdi. Böylece bakanlıkla "iltisaklı" olan dernek, bakanlık tarafından terörle iltisaklı gösterildi.
 
VATANDAŞLIK BAŞVURUSUNA VERİLEN YANITLA ORTAYA ÇIKTI
 
İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Daire Başkanlığı, Türkiye vatandaşlığına geçmek isteyen bazı dernek yöneticilerinin talepleri konusunda Emniyet Genel Müdürlüğünden bilgi istedi. Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen yazıda, SGDD için "Kuruluş yöneticilerinin çoğunluğunun bölücü terör örgütleri PKK/KCK, sol tandanslı MLKP, DHKP, TDKP terör örgütlerine, FETÖ/PDY ve misyonerlik ajanlık faaliyeti içerisindeki şahıslarla iltisaklı olabileceği" tespiti yapıldı.
 
Yazıda ayrıca Concern WorldWide adlı kuruluşun yöneticilerinin, THKP-C, Dev Sol örgütleri ile iltisaklı olabileceği, Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneğinin KHK ile kapatıldığı ancak faaliyetlerini UDAK isimli dernekte sürdürdüğü, çalışanlarının PKK ile iltisaklı olabileceği, American Bar Assocation için de "yöneticilerinin organize suç örgütünde faaliyet gösteren şahıslarla iltisaklı olabileceği" tespiti yapıldı.
 
Uluslararası İlişkiler İçin Ulusal Demokratik Enstitü yöneticilerinin "FETÖ" doğrultusunda faaliyet gösteren Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile, Uluslararası Kurtarma Komitesi isimli kuruluşun yöneticilerinin de "FETÖ" ile iltisaklı olduğu kaydedildi.
 
SGDD, GÖÇMENLERLE İLGİLİ ÇALIŞAN EN BÜYÜK DERNEK
 
20 yılı aşkın süredir mülteci alanında çalışmalar yapan SGDD, bin 700 çalışanı bulunan ve birçok projede devletle ortak hareket eden bir dernek. SGDD, 2017'de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalamıştı.
 
'İLTİSAK' NE DEMEK?
 
"İltisak" kelimesi için Türk Dil Kurumu "kavuşma, bitişme, birleşme" tanımını yapıyor. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra sık duyulmaya başlanan "İltisak" kelimesi, devletin hakkında herhangi bir suç kanıtı olmayan ancak "sakıncalı" bulduğu kişileri ve kurumları "suçlu" ilan edebilmesine olanak sağladı.