17 Mayıs 2024 Cuma

İBB direnişinin 36. gününde dayanışma ziyareti

İBB direnişi 36. gününde. İşçileri ziyaret eden  İSİG Meclisi, Umut-Sen, Enerji-Sen, Limter-İş, Dev Turizm-İş, İnşaat-İş  Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi dayanışmayla mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "teröristler var" hedef göstermesinin ardından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerin direnişi belediyenin karşısındaki Saraçhane parkında sürüyor. 

Direnişin 36. gününde olan işçileri bugün İSİG Meclisi, Umut-Sen, Enerji-Sen, Limter-İş, Dev Turizm-İş, İnşaat-İş  Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi ziyaret etti. 

"İşimizi geri istiyoruz"  yazılı pankartın açıldığı ziyarette İBB işçileri, İBB’yi masaya oturtanın direnişleri ve sergilenen dayanışma olduğunu kaydetti. Henüz nihai bir sonuç elde etmediklerini söyleyen direnişçiler mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Söz alan İSİG Meclisinden Murat Çakır Türkiye’de bir yandan iş cinayetleri yaşanırken bir yandan da grevlere, işçi direnişlerine baskıların arttığını, engellendiğini, işçilerin hak ve özgürlüklerinin elinden alındığını, çalışma yaşamının güvencesizleştirildiğini söyledi ve ekledi: "Türkiye işçi cehennemine dönüştü."

Soma’da, Aliağa’da, Yalova’da her yerde ellerinden geldiğinde mücadele ettiklerini söyleyen Çakır, "İktidarın politikaları belli. Ne yazık ki iktidara alternatif olduğunu söyleyen CHP ve muhalefet partilerinin belediyesi olan İstanbul Büyükşehir Beleiyesi de haksız yere arkadaşlarımızı işten attı" dedi. 

Çakır, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve dayanışmayı yükselteceklerini ifade etti.