17 Mayıs 2024 Cuma

İBB direnişi 27. gününde dayanışmayla sürüyor

İBB direnişinin 27. gününde işçileri Barış Akademisyenleri ziyaret etti. Ziyarette dayanışmayla mücadelenin kazanılacağı kaydedildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından İBB yönetimi tarafından işten çıkarılan İBB çalışanlarının, İBB'nin karşısında bulunan Saraçhane Parkındaki direnişi 27. gününde. 

Dayanışmayla süren direnişi bugün Barış Akademisyenleri  Aslı Kayhan, Hakan Koçak, Gül Köksal,Adem Yeşilyurt ziyaret etti.

Açıklama yapan Barış Akademisyenleri, işleri geri dönmek için direnen İBB işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını vurgulayarak İBB yönetimine; " Bu hukuksuzluktan derhal geri dönün" çağrısında bulundu.

Açıklamada ilk konuşmayı Barış Akademisyeni Hakan Koçak yaptı. İBB'nin başından beri yanlış bir tutum sergilediğini ifade eden Koçak, sadece İçişleri Bakanı'nın bir demeci üzerine insanların ihraç edilmesinin kesinlikle hukuki değil siyasi olduğunu vurguladı. Bu ihraçların dayandırıldığı hukuki dayanakların son derece çürük olduğunu hatırlatan Koçak, "Benim de seçmeni olduğum İBB'nin yanlış karardan bir an önce geri dönmesini bekliyorum" dedi.

Barış Akademisyeni Gül Köksal, burada direnen İBB işçileriyle birlikte olmaktan her zaman gurur duyduğunu vurguladı ve bu hukuksuz süreç sona erene kadar da onlarla dayanışmaya devam edeceğini söyledi.

Barış Akademisyeni Aslı Kayhan, KHK zulmüyle başlayıp İBB yönetimiyle devam eden sürece tepki gösterdi. İBB yönetimini derhal bu yanlıştan dönmeye çağıran Kayhan, sonuna kadar direnen işçilerin yanında olduklarını kaydetti.

Barış Akademisyeni Adem Yeşilyurt ise, İBB'nin işten atma kararının hukuki değil siyasi olduğunu hatırlatarak, direnen işçilerin haklı mücadelesinin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

Açıklama, "İşimizi geri istiyoruz" sloganları ve alkışlarla sona erdi.