28 Mart 2024 Perşembe

Hürriyet Lokantası'nda taciz ve mobbinge karşı eylem

Hürriyet Lokantası'nda kadın işçi erkek patronun mobbingine, patronun babasının tacizine uğradı. Kafe Bar Çalışanları Dayanışması'ndan kadınlar taciz ve mobbing saldırısına karşı bu akşam sosyal medya eylemi yapacak.

İstanbul Kadıköy'de bulunan Hürriyet Lokantası'nda kadın çalışanlara yönelik taciz ve mobbinge karşı Kafe Bar Çalışanları Dayanışması'ndan kadınlar harekete geçti. Kadınlar bu akşam 21.21'de taciz ve mobbinge karşı sosyal medya eylemi yapacak.

Ağustos 2019'dan bu yana Hürriyet Lokantası'nın mutfak bölümünde çalışan kadın işçi, patron Ekin Can Alıcı'nın babası Turan Alıcı tarafından aylarca fiziki ve sözlü tacize maruz bırakıldı.

Patronun işyerinde bulunmadığı zamanlarda yerine vekalet eden Turan Alıcı, kadın çalışanı birçok kez çalışma saatlerinde sözlü olarak taciz etti. Diğer çalışanlarında tanık olduğu sözlü tacizin ardından kadın işçiye fiziksel taciz saldırısında bulunan Turan Alıcı, kadın işçinin itirazlarına ve tepkilerine rağmen bu saldırılarına devam etti. Kafe Bar Çalışanları Dayanışması'ndan kadınlar, benzer bir saldırıya işyerinde çalışan göçmen bir kadın işçinin de maruz kaldığı bilgisini paylaştı.

Sözlü ve fiziki taciz saldırısına uğrayan kadın işçi, pandemi koşullarında yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle işten ayrılamayarak çalışmak zorunda kalırken, 21 Nisan günü maaşı, kıdem tazminatı ve mesai ücreti ödenmeden işten atıldı.

Hürriyet Lokantası patronu Ekin Can Alıcı'nın da bir yıla yakın zamandır kadın işçiye mobbing uygulayarak şiddeti katmerleştirdiğine işaret eden Kafe Bar Çalışanları Dayanışması'ndan kadınlar, "Tacizci patron babası Turan Alıcı'yı ve çalışanına mobbing uygulayan patron Ekin Can Alıcı'yı ifşa ediyoruz! Yaşam ve çalışma alanlarımız bizim için güvenli alanlar olana dek erkek şiddetine karşı hiçbir alanda susmuyor ve kadın dayanışmasını büyütüyoruz" diye kaydetti.