27 Nisan 2024 Cumartesi

Hülya Gerçek tahliye oldu

ESP eski İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek, 8,5 yıldır tutsak olduğu Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'nden tahliye oldu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) eski İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek, 8,5 yıldır tutuklu olduğu Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'nden tahliye oldu.

Hülya Gerçek, 2010 yılında Adana merkezli bir soruşturma kapsamında açılan davada hakkında verilen hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davanın hukuksuzluğu üzerine avukatları 2014 yılında Anayasa Mahkemesi'ne adil yargılanma talebiyle başvuruda bulundu. AYM, Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı yeniden inceledi ve verilen cezanın "Anayasa'da 'örgütlenme özgürlüğü' ve 'toplanma ve gösteri yürüyüşü' hakkının ihlali olduğu bu hakların ortadan kaldırıldığına ilişkin bir karar" şeklinde değerledirerek yeniden yargılama kararı verilmesini istedi.

Yerel mahkeme Adana 8. ACM karara bir süre direndikten sonra Hülya Gerçek'in tahliyesine karar verdi.

Hülya Gerçek Bakırköy Kapalı Kadın Hapishanesi'nden bugün tahliye oldu. Gerçek'i, ailesi, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş, ESP ve SKM üyeleri karşıladı.

Salgın nedeniyle önlemlerin alınarak yapıldığı karşılamada kısa bir konuşma yapan Gerçek, içeride daha uzun tutsaklık yaşayacak yoldaşları, siper yoldaşlarını geride bırakmanın hüznünü yaşadığını belirtti, karşılamaya gelenlere sarılamanın da ayrı bir duygu olduğunu kaydetti. Gerçek, içerideki tutsakların mücadele yürüten herkese kucak dolusu sevgilerini getirdiğini söyledi.