5 Mayıs 2024 Pazar

'Hükümet istifa' paylaşımlarına erişim engeli talebi

24 Kasım'da Kadıköy'de yapılan #Hükümetİstifa eylemi ve işkenceli polis gözaltısına ilişkin yapılan Twitter paylaşımlarına erişimi engelli getirilmesi talebinde bulunuldu. 

Ardahan Sulh Ceza Hakimliği, 24 Kasım Kadıköy'de çok sayıda kişinin gözaltına alındığı #Hükümetİstifa eylemleriyle ilgili çok sayıda paylaşıma erişim engeli talebinde bulundu. 

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle aralarında Özgür Tv, Hergele Postası, Kızılbayrak, Özgür Gelecek'in de bulunduğu haber sayfalarının da yer aldığı engelleme isteminde videolara yansıyan polis işkencesi haberleri için ise "yalan" iddiasında bulunuldu. 

Gerekçede şu ifadelere yer verildi: "29 Kasım 2021 tarihinde, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle halk sokakta eylem yapmaya, boykot etmeye çağırdığı bir kısım halkın kentlerde çeşitli yürüyüşler düzenlemişlerse de bunun polis müdahalesiyle karşılaştığı ve polisin işkence yaparak gözaltına aldığına dair yalan, uydurma haberin bulunduğu bu haliyle kamu düzenini bozmayı ve bölmeyi amaçladığı, halkı öfke kin ve nefrete sürükleyeceeği anlaşılan kışkırtıcı, tahrik edici olumsuz yayınların içeriğinin çıkartılmasına erişimin engellenmesine..."