24 Nisan 2024 Çarşamba

'Hukuksuzluklara yanıtımız birlikte mücadeleyi yükseltmek olacak'

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonu Bakırköy'de protesto edildi. İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri'nin yaptığı eylemde, tüm hukuksuzluklara en büyük yanıtın mücadeleyi yükseltmek olduğu kaydedildi. HDP Milletvekili Gülüm de birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti ve HDP'nin asla geri adım atmayacağını vurguladı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik siyasi soykırım operasyonunu protesto etti.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen eyleme HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. "Faşizm kaybedecek halklar kazanacak" pankartının açıldığı eylemde, "Yaşasın halkların ortak mücadelesi", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "HDP'ye sahip çık eylemli mücadeleyi yükselt" dövizleri taşındı.

GÜLÜM: ANCAK BİRLİKTE MÜCADELEYLE KAZANABİLİRİZ
Eylemde konuşan HDP İstanbul Miletvekili Züleyha Gülüm, ancak birlikte mücadele edilirse başarının elde edileceğini söyledi. Gülüm, "Biz ancak birlikte yol alabilirsek, dayanışmamızı güçlendirirsek tüm toplumsal muhalefet birlikte hareket edebilirsek o zaman gerçekten kazanacağız" dedi.

HDP'nin bugün değil hergün benzer operasyonlarla karşı karşıya olduğuna dikat çeken Gülüm, yargının iktidarın egemenliği altında olduğunu vurguladı. Antidemokratik bir ülkede yaşandığını dile getiren Gülüm, "2014 yılına ilişkin bir dosya var ortada. 6 yıl bu dosyada hiçbir işlem yapılmazken, 6 yıl sonra ne oldu da operasyon yapıyorsunuz. Bu sadece bu dosyayla ilgili değil, binlerce arkadaşımız daha önce 2013-2014 tarihli dosylaral yargılanıyorlar. Bu dosyalar hukuken hiçbir karşılığı olmayan dosyalar. Ortada suç yok aslında ama iktidar kaybettiğini gördükçe, toplumsal muhalefete saldırmak teker teke hayata geçiriyor. Gezi davalarında aynı şeyi yapmadılar mı? 2012'den kalan dosyalarla yeni dosya açıp gözaltı yaptılor, Osman Kavala bu şekilde yıllardır tutuklu değil mi? HDP üzerinden tüm toplumsal muhalefeti susturmaya çalışıyorlar. Çünkü HDP susarsa diğerleri de susacak diye düşünüyorlar. HDP'ye saldırırken, herkese de 'sesinizi çıkarmayın, politikalarıma karşı gelmeyin, ben nasıl istersem tek adam rejimiyle öyle yönetirim' odiyor. Bu operasyon sadece HDP'ye değil herkese yöneliktir" diye konuştu.

'BİZ KAZANACAĞIZ'
Iktidarın saedce kendi yandaşlarını düşündüğünü kaydeden Gülüm, şöyle devam etti: "Ne HDP geri çekilecek ne toplumsal muhalefet çekilecek ne de direnenler. Her birimiz direniş geleneğinden, mücadele geleneğinden geliyoruz. Hiçbirimiz geriye çekilmeyeceğiz. Iktidar kaybettikçe saldırıyor ama saldırdıkça kaybediyor. Şuradaki dayanışma aslında onun göstergesi. Buraya gelemeyen milyonlar da onun göstergesi. Bu dayanışmayı her meydanda her alanda tekrar etmemiz ve açık söylememiz gerekiyor. Yaşasın devrimci dayanışma. Biz kazanacağız, biz kazanacağız!"

'HUKUKSUZLUKLARA EN BÜYÜK CEVABIMIZ MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK'
Ardından KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Kırşanlıoğlu basın metnini okudu. HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren Kırşanlıoğlu, "Biz biliyoruz ki düşünce özgürlüğünün olmadığı, demokratik muhalefetin zor ve baskı yoluyla sindirildiği, temel insan haklarının fütursuzca ayaklar altına alındığı, siyasileirin, hukukçuların, gazetecilerin hukuksuzca cezaevlerine kapatıldığı koşullarda emek ve demokrasi mücadelesi yürütmek her zamankinden çok daha ağır olacaktır. Ama herkes bilsin ki bütün bunlar hiçbirimizi yıldıramayacak, gözümüzü korkutamayacak, demokrasi ve eşitlik mücadelemizden bizi geri çeviremeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kırşanlıoğlu, "Emek ve demokrasi güçleri olarak bu hukuksuzluklara cevabımız her zamankinden daha fazla dayanışma ve birlikte mücadeleyi yükseltmek olacaktır" dedi.