26 Nisan 2024 Cuma

Hukukçu ve akademisyenler dayanışmak için HDP'ye üye oldu

HDP'li siyasetçilere yönelik operasyonlara karşı 29 kişi HDP İzmir İl Örgütü'ne giderek üye oldu.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik siyasi soykırım operasyornlarına karşı HDP ile dayanışma amacıyla başlatılan üyelik kampanyası devam ediyor. HDP ile dayanışma için üyelik kampanyası kapsamında aralarında hukukçu, akademisyen ve insan hakları savunucularının olduğu 29 kişi İzmir İl Örgütü'ne üye oldu.

Üye olan Prof. Dr. Nilgün Toker, "Bir arada yaşamanın ilkesi adalettir, ancak ortak bir adalet duygumuz varsa bir toplumuzdur. Adalet ilkesi, haksızlığa, zulme uğrayanı, ezileni görmenin yurttaş sorumluluğu olduğunu söyler. Bir yurttaş olarak, haksızlığı, zulmü gördüğümüzü göstermek ve itirazımızı dile getirmek sorumluluğuyla HDP'ye üye oluyorum. Bu üyeliği, haksızlığa uğrayanın yanına gitmek, ihlali gördüğümü, duyduğumu bildirmek olarak tanımlıyorum" dedi.

ÜYELERİ ZULME VE İŞKENCEYE MARUZ BIRAKILIYOR'
Prof. Dr. Zerrin Kurtoğlu, Kobanê soruşturması kapsamında siyasetçilerin gözaltına alınmasının iktidarın HDP'yi sistematik kriminalize etmesinin somut bir örneği olduğunu söyledi. Kurtoğlu, siyasal aktörlerin rehin alındığını belirterek, "Üyeleri ve destekçileri zulme, işkenceye maruz bırakılıyor. Bu pervazsız, hukuksuz uygulamalar, nasıl bir rejime doğru gidildiğini göstermesi bakımından çok korkutucu. Ama daha korkutucu olanı, 6 milyon seçmeni olan bir partiye ve üyelerine yapılanları hiçbir şey yapmadan seyretmek... Çünkü aksi yönde bir irade ortaya koymadıkça, fiilen bir sorumluluk almadıkça, seyirci olmaktan öteye geçip bu hukuksuzluğa izin veriyor. Dolayısıyla siz de bu suçların ortağı oluyorsunuz" diye konuştu. 

'BİR İNSAN VE YURTTAŞ OLARAK HDP'YE ÜYE OLUYORUM'
Yaşananlara seyirci kalmamak için HDP'ye üye olduğunu dile getiren Kurtoğlu, "İronik görünecek ama bir insan ve bir yurttaş olarak güvenliğim için HDP'ye üye oluyorum. Çünkü yurttaş ve insan olarak sahip olduğum haklar olmaksızın güvende olamam. HDP'ye ve HDP'lilere yönelik baskı ve zulüm, haklarımıza ve özgürlüklerimize yönelik baskı ve zulümdür; demokratik siyaset imkanının ortadan kaldırılmasıdır. Tam da şimdi HDP'ye üye olmanın anlamı, sadece HDP'ye üye olmaktan öte, demokrasi, hak, özgürlük ve gelecek mücadelesinin aktif bir üyesi olmaktır. HDP'ye sahip çıkmak, ona yönelik baskılara kalkan olmak, demokratik siyasete inanan herkesin politik sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.