1 Mayıs 2024 Çarşamba

Hrant Dink Bodrum'da anıldı: Hep aramızda, hep bizlerle…

Hrant Dink, katledilişinin 14. yılında Bodrum Sınırsızlık Meydanı'nda yapılan açıklamayla anıldı.

Hrant'ın Arkadaşları Muğla'nın Bodrum ilçesinde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinin 14. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Sınırsızlık Meydanı'nda yapılan eylemde konuşan Şengül Yüksel, "Bugün Hrant Dink'in aramızdan alınışının, katledilişinin 14. yılı. Katil belli, ama onun gerisi, azmettiriciler, gerideki karanlık… Onların adı bir türlü konulmuyor. Rakel Dink'in dediği gibi 'Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiç bir şey yapılamaz'" dedi.

14 yıldır bu davanın peşini bırakmayanların haykırdığı "Hrant için adalet için" sloganının hala güncelliğini koruduğunu ifade eden Yüksel, "Bu dava bu haliyle sona erdiğinde de önemli eksiklikler içeriyor olacak" dedi.

Yüksel, "Hrant Dink Türklerin ve Ermenilerin acılı tarihlerinin üzerini örtmeyi değil, bu tarihi bilmelerini, birbirlerini anlamalarını, birbirleriyle konuşarak yaralarını sarmalarını istedi. Varlıklarını ancak insanların ayrıştırılması, ötekileştirilmesi üzerinden sürdürenler açısından bu istenmeyen bir durumdu, bu nedenle Hrant'ın katli istendi, sağlandı. Ama o ölümüyle de bizleri bir araya getirdi, cenazesinde yürüyen o büyük ve sessiz kitle bunu kanıtladı. Ve o günden beri artık Hrant hep aramızda, hep bizlerle…" diye konuştu.