18 Mayıs 2024 Cumartesi

HPG'nin eyleminden sonra 8. Ana Jet Üssü uçuşlara kapatıldı

Hava saldırısında zarar gören 8. Ana Jet Üssü'nde savaş uçaklarının kullandığı pist, onarım çalışmaları gerekçesiyle bir ay kapatıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 Mayıs saat 00.30'da 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne yönelik yapılan hava saldırısının yankıları sürüyor. Üsse yönelik yapılan hava saldırısı sonrasında yetkililerin "hava üssünde tahribat olmadı” şeklindeki açıklamalarının aksine savaş uçaklarının kalkış ve iniş yaptığı pistte büyük bir çukur meydana geldiği belirtildi.

BİR AY KAPALI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Diyarbakır Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs'ta, "Diyarbakır Havalimanı ana pisti merkez hattında 15 metre genişliğinde 100 metre ile bin 600 metre arasında kalan bölümlerde meydana gelen bozulmalardan dolayı acil onarım ihtiyacı duyulmuştur. 20 Mayıs 2021 tarihi itibari ile havalimanı 1 ay süreliğine bakıma alınacaktır. Bu kapsamda havalimanı uçuş trafiğine kapalı olacaktır" diye açıklama yayınladı.

ASKERİ HAVAALANI DA DAHİL EDİLDİ
1 Mayıs'taki açıklamada, askeri havaalanına ilişkin herhangi bir bilgi yer almazken, bugün Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, onarma çalışmalarına 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda savaş uçaklarının kullandığı pistleri de dahil etti. Açıklamada, "8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı/Diyarbakır Havalimanı ana pisti artan sivil ve askerî uçuşlar nedeniyle meydana gelen bozulmaların onarımı için 24 Mayıs 2021 tarihinde tüm uçuşlara kapatılacaktır. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma bakanlığı ile gereken koordinasyon sağlanmıştır. Bu onarımın 30 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Bu süre zarfında herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için sivil uçuşlar çevre havalimanları olan Batman ve Mardin Havalimanlarına yönlendirilecektir. 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığında bulunan unsurlarımız da görevlerin aksamaması için 20 Mayıs 2021 tarihinden itibaren farklı meydanlara intikal ederek görevlerine devam edecektir" denildi.