17 Mayıs 2024 Cuma

HPG'nin çağrısının ardından bir heyet Metîna'ya doğru hareket etti

HPG'nin Metîna'da 5 peşmergenin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin araştırma komisyonu kurulsun çağrısının ardından Irak Parlamentosu ve Güney Kurdistan hükümetinden oluşan ortak bir heyet bölgeye doğru harekete geçti.

Güney Kurdistan'a yönelik işgal saldırılarını aralıksız sürdüren Türk devleti son zamanlarda peşmerge ve bazı partiler aracılığıyla Kürdü Kürde kırdırma politikasını devam ettiriyor.

KDP peşmergeleri 5 Haziran'da Metîna'daki gerilla kampına saldırdı. Fakat herhangi bir çatışma çıkmaksızın nedeni bilinmeyen bir patlama gerçekleşti. Yaralanan peşmergelerin verdiği bilgilere göre araç havadan vuruldu. HPG, basında çıkan asılsız haberlerin ardından bir araştırma komisyonunun kurulması için çağrıda bulundu.

HPG'nin yaptığı çağrının ardından Irak Parlamentosu ve Güney Kurdistan hükümetinden oluşan ortak bir heyet olay yerine doğru harekete geçti.

Heyette yer alan Goran Hareketi Milletvekili Şaxewan Reuf konuya ilişkin Rojnews'e değerlendirmelerde bulundu.

Şaxewan Reuf, "Heyet, Irak parlamentosu ve Kürdistan bölgesini temsil ediyor. Heyete fraksiyonun temsilcileri ve bölgedeki ilgili komisyon da bulunuyor. Bugün Zaxo, Şeraniş, Batufa bölgesinde yarın ise Amêdiye bölgesine gideceğiz. Olayın yaşandığı yeri incelemek istiyoruz. Araştırmamızı tamamlandığımızda ortak bir rapor hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.