8 Mayıs 2024 Çarşamba

HPG'den Xakurkê açıklaması

TSK'nın Xakurkê bölgesinde başlattığı askeri operasyonuna ilişkin açıklama yapan HPG-BİM, TSK'nın tarihi bir darbe alacağı vurgulandı.
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), TSK'nın Xakurkê bölgesinde başlattığı askeri operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.
 
HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, "27 Mayıs günü saat 23.00 sularında işgalci TC ordusu tarafından Güney Kürdistan’ın Xakurkê bölgesine bağlı Şekif ve Şehit Derwêş alanlarına yönelik olarak bir işgal operasyonu başlatılmıştır" dedi.
 
Açıklamada, "İşgal güçleri, savaş uçakları ve helikopterler ile yoğun bir şekilde yapılan bombardımanlar ardından, alana yapmak istedikleri indirmelerle bölgede varlık göstermek istemiştir" ifadeleri kullanıldı.
 
YALAN HABERLER
 
Operasyonda ilişkin Saray medyasında yer alan yalan haberlere dikkat çeken HPG-BİM, şunları belirtti: "Türk özel savaş basını, gelişen bu süreçle ilgili olarak zafer naraları atarak gerçekleri çarpıtmak istemekte, yalan yanlış verilere dayanarak, gelişen operasyonun kapsamını çok daha büyük göstermeye çalışmaktadır."
 
TARİHİ DARBE ALACAKLAR
 
TSK'nın tarihi bir darbe alacağı vurgulanan açaklamada şu ifadeler yer verildi:
"Geçtiğimiz yıl Lêlîkan bölgesinde yoğunlaşan savaş sürecinin farklı bir bölgeye taşırılması çabası olarak da değerlendirilebilecek bu karadan operasyon girişiminin, adı ne konulursa konulsun, Kürdistan özgürlük gerillasının en etkin cevabıyla karşılaşacağı ve tarihin en büyük darbelerinden birini yiyeceği açıktır.
 
"Alana dönük yoğun bir şekilde yapılan bombardımanların devam ettiği bu operasyon süreci hakkında geniş bilgiler daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır."