19 Mayıs 2024 Pazar

HPG'den haber alınamayan gerilla grubuna ilişkin açıklama

Haber alınamayan gerilla grubuna ilişkin açıklama yapan HPG-BİM, "Grubumuzun bulunduğu yeri bir ihbar sonucu öğrenen KDP'ye bağlı güçler, bu grubun etrafını kuşatmış, grup alandan uzaklaşmak isterken bu güçler tarafından saldırıya uğramış ve bazı arkadaşlarımız şehit düşmüştür" diye belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, haber alınamayan gerilla grubuna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Görevli olarak bir yerden başka bir yere gitmekte olan küçük bir gerilla grubumuzla, Xelîfan civarlarına ulaştıkları 26 Temmuz gününden bu yana bizimle ilişkileri kesilmiştir" denildi.

Yerel halktan alınan bilgilere yer verilen açıklamada, "Grubumuzun bulunduğu yeri bir ihbar sonucu öğrenen KDP'ye bağlı güçler, bu grubun etrafını kuşatmış, grup alandan uzaklaşmak isterken bu güçler tarafından saldırıya uğramış ve bazı arkadaşlarımız şehit düşmüştür" diye belirtildi.

Gerilla grubunun olduğu bölgenin KDP tarafından kuşatıldığı ve giriş-çıkışların yasaklandığı kaydedilen açıklamada, "Arkadaşlarımızın akıbeti hakkında ciddi endişe duymaktayız. Sadece oradan geçmekte olan bir grubu bu biçimde kuşatıp saldırmanın hiçbir izahı yoktur. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Tamamen Kürdistan halkının düşmanlarına hizmet eden bir tutumun sergilendiği anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

KDP'den gerillaların akıbeti ile ilgili çarpıtma değil; doğru, inandırıcı ve güvenilir bir bilgi sunmasını beklediklerini belirten HPG, "Tarihin bu kritik aşamasında Kürt halkının ulusal çıkarları açısından ağır zararlara yol açabilecek bu saldırganlık karşısında tüm halkımızı duyarlı olmaya ve ilgili tüm siyasi çevreleri ulusal görevleri açısından sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.