16 Mayıs 2024 Perşembe

HPG, Türkiye'nin SİHA saldırısında yaşamını yitiren Agit Garzan'ı andı

HPG-BİM, 11 Ağustos günü Irak hükümet yetkilileri ile görüşmeler yaparken Türk saldırısında hayatını kaybeden Agit Garzan'ı andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 11 Ağustos günü Irak hükümet yetkilileri ile görüşmeler yaparken Türkiye'nin SİHA saldırısında Irak Sınır Güvenlik Güçleri 3. Tugayı Komutanı Zübeyr Hali ile birlikte yaşamını yitiren Xakurkê Eyalet Komutanlığı'nda görev alan HPG gerillası Murat Kalko'yu (Agit Garzan) andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada "11 Ağustos günü Irak hükümet yetkilileri ile görüşmeler yapan Xakurkê Eyalet Komutanlığı'mızda yer alan Agit Garzan yoldaşımız, işgalci TC ordusunun Irak güçlerini hedef aldığı saldırısı sonucunda şehitler kervanına katılmıştır" dedi.

Açıklamada, Agit Garzan'ın 1975 yılında Kars'ta doğduğunu, 1993 yılında gerilla saflarına katıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlk gerilla pratiğini Garzan'da yürüten Agit yoldaşımız daha sonra 18 yıl kesintisiz Zagroslar'da gerillacılık yürüterek efsaneleşmiş ve sahip olduğu tecrübeyle yününü Botan'a vermiştir. Agit yoldaşın deyimiyle 'ölümsüz komutan Mahsum Korkmaz'ın mekanı olan Botan, gerillanın doğup büyüdüğü, halklaştığı ve Kürt halkın özgürlük umudunun gerilla şahsında somutlaştığı kutsal bir mabettir.' Gittiği her alanda emekçi kişiliği, yoldaşlığa olan bağlılığı ve mütevazi kişiliğiyle yoldaşları arasında sarsılmaz bir yeri olan Agit yoldaşımız 27 yıllık gerillacılık hayatı boyunca sayısız eyleme katılmış, pek çok kez yaralanmış ancak bir an olsun özgürlük dağlarından uzak düşmemiştir. Şehitlere, Önderliğe ve direnişçi Kürt halkına olan bağlılığı ile her dönem en ön saflarda yerini almıştır" diye kaydedildi.