5 Mayıs 2024 Pazar

Hozat'taki orman yangını devam ediyor

Dersim'in Hozat ilçesi Fırtına Veli Çeşmesi ile Pülümür Vadisindeki Roj Deresi'nde başlayan orman yangınları sürüyor. Yangın söndürme çalışmalarına belediye başkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katılıyor.

Dersim'in Hozat ilçesinin kırsalında 17 Ağustos'tan askeri operasyon sonrası başlayan yangın, Ovacık ilçesine bağlı köylere kadar yayıldı.

Hozat'taki yangın daha söndürülemeden 29 Ağustos'ta Munzur Vadisi'nde yer alan Fırtına Veli Çeşmesi ile Pülümür Vadisindeki Roj Deresi'nde başlayan orman yangınları hala sürüyor.

Fırtına Veli bölgesinde devam eden yangına gönüllülerden oluşan 200 kişilik ekip ile AFAD, belediye çalaşınları sabah saatlerinden itibaren karadan 6 ayrı grup eşliğinde yangına müdahale etmeye başladı. Geniş bir alana yayılan yangın hala kontrol altına alınmış değil.

Helikopter ile havadan müdahale başlatıldı. 

Yangın söndürme çalışmasına Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, eski HDP Milletvekili Mehmet Ali Arslan, Erdal Ataş, Genel-İş Dersim Şube Başkanı Şükran Yıldız, Akpazar (Peri) Beldiye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, Ovacık, Pülümür, Hozat, Pertek belediye başkanları, Dersim Barosu katıldı.

Soğutma çalışmaları yangın söndürme helikoptereriyle devam ediyor.

Yangının farklı noktalarda devam ettiği bildirildi.