7 Mayıs 2024 Salı

Hozat'ta gizli bir askeri birlik vuruldu, 1 asker hayatını kaybetti

YJA Star gerillaları Hozat'ta, Çakmaklı köyünde pusulama faaliyeti yürüten bir TSK birliğini hedef aldı. Eylemin Dersim'de şehit düşen komutanlarımız Zîn Cizîr ve Yılmaz Dersîm anısına gerçekleştirildiği kaydedildi. 

YJA Star gerillaları, Dersim'in Hozat ilçesinde pusulama faaliyeti yürüten Türk ordusunun
gizli bir birliğini hedef aldı.

Edinilen bilgiye göre; kadın gerillalar, 5 Ağustos günü Hozat'a bağlı Çakmaklı köyünde pusulama faaliyeti yürüten gizli bir TSK birliğini denetim altına aldı.

YJA Star güçleri iki koldan gerçekleştirdiği eylem sonucunda, tespit edilebilen bir asker öldü, çok sayıda asker de yaralandı.

Eyleme ilişkin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, askerlerin bulunduğu mevzinin yakın mesafeden vurulduğunu, ancak kayıpların tespit edilemediğini kaydetti. Açıklamada, "Eylemin ardından işgalci TC ordusu alanı ağır silahlarla bombaladıktan sonra kayıplarını Hozat'a taşımış ve gizli birliklerini alandan geri çekmiştir. Eylem Dersim'de şehit düşen komutanlarımız Zîn Cizîr ve Yılmaz Dersîm anısına gerçekleştirilmiştir" bilgisi yer aldı.

Açıklamada Avaşin bölgesinde yaşanan çatışmalara da yer verildi. Girê Sor, Mervanos ve Tabûra Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşandığı, Girê Sor'u bombalamak isteyen bir helikopterlerin vurulduğu belirtildi.

HPG, Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında savaş tünellerini bombalayan askerlerin, kimyasal gaz kullanmaya devam ettiğini dile getirdi. Açıklamada, Zap bölgesine bağlı Kurojahro, Sîda ve Saca alanları ile Rênçbiraxa köyünün uçaklarla bombalandığı bilgisi de yer aldı.