19 Mayıs 2024 Pazar

Hopa: İşbirlikçiler yenilecek Filistin kazanacak

Hopa'da ESP, HDP, ÖDP, Halkevi ve CHP Nakba'nın 70. yıl dönümünde İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı protesto etti.
Artvin'in Hopa ilçesinde ESP, HDP, ÖDP, Halkevi ve CHP  Nakba'nın 70. yıl dönümünde İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı protesto etti. 
Belediye Parkı'nda stant açan örgütler, katliamı kınayan ve Filistin direnişini selamlayan bildiriler dağıttı.
 
Ardından da Belediye Parkı'ndan Özgürlük Meydanı'na "Nehirler denize, özgür Filistin", "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın", "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları ile yürüdü.
 
Kurumlar adına açıklama yapan Sultan Akbıyık, ABD’nin, Kudüs’te  büyükelçilik açılışını Nakba'nın yıl dönümüne denk getirmesinin Filistin halkının direnişi ve acılarına düşmanlığının bir ifadesi olduğunu belirtti.
 
Akbıyık, "Ortadoğu halklarının kaderini kan ve gözyaşı ile yeniden çizmek için her yanımızı savaşa bulandıran emperyalizmin ve siyonizmin ortaklığını yapan AKP/Saray hükümeti, hamasetle Kudüs’ü kendilerini kurtaracak bir gündem haline getirmeye çalışmaktadır"dedi.
 
 AKP'nin İsrail ile ilişkilerini kesmemesine eleştiren Akbıyık, "Cesaretiniz varsa, Kudüs ve Filistin halkı için, İsrail ile bütün ticari anlaşmaları iptal edin! Biz cesaretle ilan ederiz ki, Kudüs Filistin halkınındır" diye konuştu.
 
Filistin’de siyonist işgale karşı verilen mücadelenin tüm Ortadoğu halklarına umut olduğunu belirten Akbıyık,"Emperyalizm ve İşbirlikçi halk düşmanları yenilecek. Ortadoğu halklarının özgürlük, kardeşlik ve eşitlik hayalleri gerçek olacak" dedi.