18 Nisan 2024 Perşembe

Helikopterden atılan Şiban, Mersin'e götürüldü

Jandarma tarafından gözaltına alınan ve işkence edildikten sonra helikopterden atılan Osman Şiban ailesinin isteği üzerine dün akşam Mersin'e götürüldü.

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül'de Servet Turgut'la birlikte gözaltına alındıktan 2 gün sonra hastanede ortaya çıkan ve helikopterden atıldıkları hastane raporuyla doğrulanan Osman Şiban, polisler tarafından zorla askeri hastaneye kaldırılmıştı.

Avukatları ile görüştürülmeyen Şiban'ın ifade verip veremeyeceğinin tespit edilmek üzere hastaneye götürüldüğü açıklandı. Hastanedeki muayene sonrası   Şiban'ın ifade verecek durumda olmadığı belirtildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Şiban'ı Mersin'e götürebileceklerini iletti. Bunun üzerine aile, Şiban'ın askeri hastaneden çıkış işlemlerini gerçekleştirdi. Uzun bir süre hastanede ambulansın gelmesini bekleyen aile, ambulansın gelmesiyle Mersin'e doğru yola çıktı. Ambulansa sadece Şiban'ın bir yakının binmesine izin verildi.

Şiban ambulansa bindiği sırada "nasılsın" diye soran yakınlarına, "Elhamdülillah, buna şükür" diyerek yaşadıklarını birkaç sözle özetledi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi süren Servet Turgut'un ise hayati tehlikesi devam ediyor.