26 Nisan 2024 Cuma

'Hedefimiz umudu olan çocuklara sahip çıkmak'

Çeşme ilçesinde çocuk istismarlarına tepki göstermek amacıyla yapılan açıklamada konuşan sanatçı ve şovmen Hikmet Durmuş, "Son dönemde çok sayıda çocuk için yas tuttuk. Hedefimiz umudu olan çocuklara sahip çıkmak" dedi.
İzmir'in Çeşme ilçesinde "Mikrop Hikmet" sahne adıyla bilinen şarkıcı ve şovmen Hikmet Durmuş'un öncülüğünde bir araya gelen bir grup sanatçı, çocuk istismarına karşı basın açıklaması yaptı.
 
Çeşme Limanı'nda bir araya gelen sanatçılar, "Çocuk istismarına dur de" pankartını açtı. Eyleme katılanlar yanlarında getirdikleri oyuncakları pankartın önüne bıraktı. Çocuk istismarına "Dur" demek için siyah eldiven takan şarkıcı Durmuş ve sanatçılar, ellerini ileriye uzatarak, "Çocuk istismarına dur" ve "Çocuk istismarına sessiz kalma" sloganları attı.
 
Açıklamayı sanatçılar adına şarkıcı ve şovmen Hikmet Durmuş yaptı. "Ellerimize siyah eldiven takarak, çocuk istismarına dur diyeceğiz" diyen Durmuş, hedeflerinin umudu olan çocuklara sahip çıkmak olduğunu belirtti. Son yıllarda çok sayıda yas tuttuklarını aktaran Durmuş, "Bir nebze de olsa hala geleceği olan çocuklarımıza ışık olmak lazım. İzmirli sanatçılar olarak bugün buraya toplum olarak vicdanlarımızı derinden sarsan; kadın, çocuk ve hayvanlara yönelik cinsel saldırılara karşı sessiz kalmamak ve ortak tepki oluşturmak adına toplanmış bulunmaktayız. Biliyoruz ki cinsel istismar konusu insanlığın bir sorunu olarak her toplumda yaşanıyor. Ancak bu sorunu cesaretle konuşabilen, üzerine gidebilen toplumlar çözüm noktasında yol kat edebiliyor. Bugünlerde çocuk istismarları ve ölümleri yüzünden yüreklerinin yanmaya devam ediyor. İçimiz kan ağlıyor. Daha fazla çocuklarımız ölmesin. Senin çocuğun olsaydı, yine susar mıydın?" dedi.
 
Sanatçılar ve yurttaşların yanlarında getirdikleri oyuncakları, çocuk yuvaları için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne vereceği de açıklandı.