18 Mayıs 2024 Cumartesi

'HDP'yi sokakta savunmaya devam edeceğiz'

1 Mayıs Mahallesinde, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik sadırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine sokakta tepki gösterildi. Yapılan eylemde, bugün kadar tüm saldırılara sokakta yanıt verildiğini bundan sonra da HDP'yi sokakta savunmaya devam edileceği kaydedildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırı düzenleyen faşist Onur Gencer'in, Deniz Poyraz'ı katletmesine ilişkin Ataşehir'e bağlı 1 Mayıs Mahallesinde halk sokağa çıktı. 

"HDP'yi kapattırmayacağız, bu saldırının hesabını soracağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "HDP'yi sokakta savunacağız" sloganı atıldı.

Yapılan konuşmada, şu ifadeler kullanıldı: "Halk düşmanları yurtsever devrimci bir kadını, Deniz Poyraz'ı katletti. AKP/MHP iktidarının yönetememe krizine girdiği bu dönemde, siyasi suikastlarıyla bu krizden çıkma planları yapıyor. Aylardır HDP'yi hedef gösteriyorlar. Bizler bugüne kadar tüm saldırılara karşı sokakta olduk, sokakta olmaya devam edeceğiz. Bu ülkede ezilenleri, kadınları, işçileri, gençleri LGBTİ+'leri temsil ediyoruz; onlarsa mafyalaşmış, kirli düzeni temsil ediyorlar."