19 Mayıs 2024 Pazar

'HDP'ye saldıranların serbest bırakılması AKP politikası mıdır?'

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP'ye saldıran kişilerin serbest bırakılmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 12 Kasım gecesi HDP Bismil İlçe binasına gerçekleşen saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.
 
AKP Bismil İlçe Yöneticisi Cengiz İldeniz'in aynı zamanda korucu olan kardeşi Ömer İldeniz tarafından silahlı bir saldırı gerçekleştirildiğini belirten Farsioğulları, saldırı sonrası HDP yöneticilerinin savcılığa suç duyurusunda bulunmaları sonucu saldırgan Ömer İldeniz yakalandığını belitti.
 
Savcılık kararıyla serbest bırakılan İldeniz'in cezasızlık yöntemiyle teşvik edilidğini belirten Farsioğulları, bir sonraki saldırılar için göz göre göre kapı aralandığını ifade etti.
 
Farisoğulları şu sorulara Soylu'dan yanıt istedi;
"7 Haziran sonrası başta genel merkezimiz olmak üzere il ve ilçe binalarımıza yapılan saldırılar sonucunda kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınıp serbest bırakılan kişiler ile ilgili hukuki gerekçeler nelerdir?Diyarbakır Bismil ilçe binamıza silahlı saldırı gerçekleştiren, Ömer İldeniz ‘in serbest bırakılmasında, AKP ilçe başkanı olan ağabeyinin rolü var mıdır? Bakanlığınız AKP'lilerin kollanmasında devreye girmekte midir? Partimize yönelik saldırılarda uygulanan cezasızlık politikası Bakanlığınız ve Hükümetinizin resmi politikası mıdır?"