2 Mayıs 2024 Perşembe

HDP'ye faşist saldırı Dersim'de protesto edildi

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü'ne yönelik faşist saldırıyı protesto eden Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP ile dayanışma içinde olacaklarını vurguladı. 

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü'ne yönelik saldırısını Sanat  Sokağı'nda protesto etti. "Irkçı faşist saldırılara karşı HDP'nin yanındayız" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini HDP Dersim Belediye Başkanı Nurşat Yeşil okudu. 

Saldırının Roboskî katliamının yıldönümünde ve İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesi ilgili duruşmaya bir gün kala yapılmasının tesadüf olmadığının altını çizen Yeşil, "Katilleri ve saldırganları bu saldırıları yapma cesaretine iten asıl şey, psikolojilerinin bozuk olması değil, iktidarın her sıkıştığında kullandığı nefret ve ırkçı söylemleridir. Asıl olarak saldırı cesaretini buradan almaktadırlar. Amaçları bir arada yaşamı yok etmek, halkları birbirine kutuplaştırmak ve böyle bir kaos ortamında kaybetmeye başladıkları iktidarlarını korumaktan başka bir şey değildir" dedi. 

Faşist ve ırkçı saldırılara karşı HDP'nin dayanışma içinde olduklarını dile getiren Yeşil, şöyle devam etti: "Ne yaparlarsa yapsınlar Demokrasi ve özgürlüğün bu topraklarda yeşermesine mani olamayacaklar. Bizler bu ülkenin aydınlık yüzleri olarak bu topraklarda barışın egemen olması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz."