16 Nisan 2024 Salı

HDP'ye destek ziyareti: Saldırılara karşı tek çare ortak mücadeleden geçiyor

HDP'ye yönelik gözaltı saldırısına karşı dayanışma amacıyla ziyarette bulunan çok sayıda demokratik kitle örgütü, saldırılara karşı tek çarenin ortak mücadeleden geçtiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik siyasi soykırım saldırısına karşı Demokrasi için Birlik (DİB), Hak ve Adalet Platformu, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES), Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER), KÖZ Gazetesi ve Yurttaşlar Girişimi, HDP İstanbul İl Örgütünü dayınışma ziyaretinde bulundu.

Gelen ziyaretçileri HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Hüda Kaya HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı karşıladı.

ULAGAY: BAŞKA BİR PARTİ YOK
Görüşmede ilk olarak söz alan Yurttaşlar Girişimi'nden Melek Ulagay, "Özellikle son 3 yıldır yapılan bunca baskıya rağmen ayakta kalan ve kendi seçmen kitlesini koruyan başka bir parti olarak dünyada eşi az bulunan bir parti olarak görüyorum. Türkiye açısından samimi olan eşitlikten, özgürlükten ve demokrasiden yana olan insanlar için sizin varlığınız bizim için çok önemli. Çünkü aslında tek umut kaynağımız sizsiniz" dedi.

BULUT: EN İYİ ŞEY BİRLİKTE SES ÇIKARMAK
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut da yapılanların bir intikam operasyonu olduğunu söyledi. Yapılan operasyonun artık bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Bulut, "Yapabileceğimiz en iyi şey birlikte mücadele etmek, her alanda birlikte ses çıkarmak ve umut olmaktır" diye konuştu.

DEVECİOĞLU: TEK ÇARE ORTAK MÜCADELE
Demokrasi için Birlik adına söz alan Ayşegül Devecioğlu, yapılan saldırıların toplumsal muhalefete yapıldığını ve buna karşı toplumsal muhalefetin de topyekün ses vermesi gerektiğini söyledi. Devecioğlu, "Karanlığa karşı ancak örgütlenerek karşı koyulabilir. Hiçbir şey yapmayayım iktidar ayağıma gelsinin gerçekçi olmadığını iktidarın da çok fazla hamlesinin olduğunu biliyoruz. Buna karşı da tek çare ortak mücadeledir" dedi.

KAYA: 16 BİN 500 İNSANIMIZ CEZAEVİNDE
HDP Milletvekili Hüda Kaya ise iktidarın kendilerine karşı en potansiyel partinin HDP olduğunu bildiği için saldırdığını ifade ederek, "Sizlerin de belirttiği gibi HDP gerçekten büyük bir baskı altında. Düşünebiliyor musunuz 16 bin 500 insanımız cezaevinde. Böyle bir atmosfer içince HDP'nin cezaevinde bulunan kadrosu yeni bir parti açabiliyor. Sadece ne kadar kadrosunu yitirdiğini buna bakarak görebiliriz. Ama yerlerini doldurabiliyoruz ve kitlesini konsolide edebiliyor. Bugüne kadar bir adım ileri 2 adım geri yapmadı. HDP muhalif partiler içerisinde en samimi parti. Bu son operasyonla iktidar baltayı ayağına vurduğunu görecek. Gözaltı sürelerinin uzatılmasının bir nedeni de bu olabilir. Artık demokratik geleceğimiz için köprüden önceki son çıkıştayız. Artık hep beraber ne kadar sahip çıkabilirsek, ne kadar ses çıkarabilirsek yapmaya çalıştıklarının sonucuna ulaşamayacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

YILDIRIM: TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK
Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) Başkanı Celal Yıldırım da HDP'nin Türkiye'nin kaderini değiştirecek temel aktörlerden biri olduğunu vurguladı. HDP'nin bu karakterini genel seçimlerde gösterdiğini belirten Yıldırım, "Türkiye'de bir seçimde ilk defa bir parti hiçbir beklentisi olmadan Adana'dan İstanbul'a kadar birçok belediye başkanının seçilmesine vesile oldu. Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Türkiye'de yeni bir siyaset kültürü oluşuyor. HDP ve Türkiye'nin çıkışı da buradan geçiyor. Bizim gibi insanların katkısı ne olur bilmiyoruz ama biz HDP'nin duruşunu çok değerli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜLÜM: ÇÖZÜMÜ HDP'YE SALDIRMAKTA BULUYOR
Yapılan saldırılarla toplumsal muhalefetin yan yana gelmesinin engellenmeye çalışıldığını dile getiren HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise "Bizim yapmamız gereken şey burayı güçlendirmektir. Bunun en iyi cevabı buradan geçer. Belki bu dönem bunu biraz daha hızlandırmak gerekiyor. Çünkü gerçekten yaptığı hiçbir şeyde çözüm bulamıyor. Çözümü toplumsal muhalefeti dağıtmakta bunun için HDP'ye saldırmakta buluyor. Bizim buna karşı cepheyi güçlendirmemiz lazım" şeklinde konuştu.