27 Nisan 2024 Cumartesi

HDP'nin kardeş aile kampanyası büyüyor

HDP'nin "Zor günleri dayanışmayla aşacağız" şiarıyla başlatığı "kardeş aile" kampanyası büyüyor. Mardin ve Ankara'da kardeş aileler birbiriyle bir araya getirildi.

HDP koronavirüs salgınına karşı emekçilerin birbiriyle dayanışmasını büyütmek amacıyla başlattığı 'kardeş aile' kampanyası büyüyor. "Zor günleri dayanışmayla aşacağız" çağrısında bulunan HDP'nin kardeş aile kampanyasında belirlenen aileler buluşturuldu.

Kampanyanın tüm hızıyla devam ettiği kentlerden biri olan Mardin'de şimdiye kadar ihtiyaç sahibi 2 bin 580 aile tespit edildi. 250 aileye destek kolisi dağıtan HDP İl Örgütü, kampanya kapsamında 584 aileye de kardeş aile buldu.
 
Kampanya çalışmalarına ilişkin Mezapotamya Ajansı'na konuşan HDP İl Eşbaşkanı Salih Kuday, il, ilçe ve kırsal mahallelerdeki muhtarlar, aktivistler ve parti yöneticileriyle organizeli bir şeklide kampanya çalışmasını sürdürdüklerini belirtti. Kuday, "Şimdiye kadar 2 bin 580 aile tespit ettik. 584 aileye kardeş aile bulduk ve bu aileler arasında 3 aylık bir dayanışma ağı kurduk. Bunun dışında 250 aileye ihtiyaç kolisi dağıttık. 270 ihtiyaç kolisi de stoklarımızda duruyor ve önümüzdeki günlerde bu kolileri de dağıtacağız" bilgilerini paylaştı.

Zorlu bir süreçten geçildiğinin altını çizen Kuday, "Herkesin şehrinde, mahallesinde, köyünde, binasında bulunan ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunması gerekir. Bizler bu süreçte komşumuzdan sorumluyuz. İhtiyaç sahibi kimsenin kalmaması gerekiyor. Dayanışma içinde olalım ve bu zor günlerde ihtiyaç sahiplerine yardım edelim. Yardımlaşmanın sadece maddi destek olarak algılanmaması gerekiyor. Günde 5 aileyi arayıp manevi açıdan da destek olunabilir. Yani psikolojik olarak da dayanışma içinde olmalıyız" dedi.

ANKARA'DA 53 AİLE BULUŞTU
HDP Ankara İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak da kampanya kapsamında 53 ailenin bir araya getirildiğini söyledi. Parlak, kentte 13 ilçe örgütüyle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, kampanyayı büyütmeyi amaçlarını söyledi. Özellikle son dönemlerde Ankara'ya göç eden ailelerin zorlu şartlarda yaşam sürdürdüklerini dile getiren Parlak, "Salgından önce de bu aileler zor şartlarda çalışarak, günü birlik kazandıkları paralarla geçiniyordu. Şimdi salgınla beraber işten çıkarmalar hayli arttı ve birçok kişi işsiz kaldı. Tespit komisyonlarımız aracılığıyla, temel gıda, sağlık, hijyen ve temizlik ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken ailelere ulaşıyoruz" dedi.

Kardeş Aile Dayanışma İl Koordinasyonu oluşturduklarını ve ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalıştıklarını belirten Parlak, ihtiyaç sahibi ailelerin kendileriyle iletişim kurmasını isterken, kampanyaya destek sunmak isteyenlere de şu çağrıyı yaptı:

"Elimizde bir fazla olanı ihtiyacı olan kişiyle paylaşıyoruz. İhtiyaç sahibi aileler mutlaka bize ulaşmalı. İmkanlarımız doğrultusunda yanlarında olmaya devam edeceğiz. Salgınla birlikte bir korku atmosferi oluşturup, insanları sadece kendilerini düşüneceği bir ortam yaratmak istiyorlar. Bu politikaların karşısında birlikte ve dayanışarak hareket edebiliriz. Kampanyamıza destek sunmak isteyenler, bir an önce bize ulaşmalı. Çünkü kardeş aileniz sizi bekliyor."