1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP'nin Ankara yürüyüşünün programı açıklandı

HDP'nin yarın Hakkari ve Edirne'den başlatacağı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü"nün detayları açıklandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Edirne F Tipi Hapishanesi önünden, HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise partisinin Hakkari İl Örgütü önünden Ankara'ya yürüyecek.

HDP'nin yarın Hakkari ve Edirne'den başlatacağı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü"nün detayları açıklandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan saat 13.00'da Edirne F Tipi Hapishanesi önünden, HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise partisinin Hakkari İl Örgütü önünden saat 10.00'da Ankara yürüyüşüne başlayacak.

Buldan'a Edirne'de milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri ve Sancar'a HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri eşlik edecek.

Yürüyüş öncesinde ise Edirne, Tekirdağ ve Van valilikleri koronavirüs gerekçesiyle 14-17 Haziran tarihlerinde şehirlere giriş ve çıkışı, Hakkari, Kocaeli, Bitlis, Sakarya Kırklareli ve Antalya valilikleri ise tüm eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladı.