25 Nisan 2024 Perşembe

HDP'nin 9. yılı İzmir'de kutlandı

HDP İzmir İl Örgütü, kuruluşunun 9. yılını coşkuyla kutladı. Kutlamada, mücadelenin süreceği kaydedildi. 

HDP İzmir İl Örgütü parti binasında "Yaşama yaşatmaya başarmaya yürüyoruz" şiarıyla düzenlediği etkinlik ile kuruluş yıl dönümünü kutladı. Etkinliğe bileşen partiler, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, İnsan Hakları Derneği İzmir Şube temsilcileri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sineviyon gösteriminin ardından söz alan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür HDP'nin Türkiye demokrasisi için bir kilometre taşı olduğunu belirterek yok sayılamaz bir yere yerleştiğini ifade etti. HDP'nin erkek iktidarına karşı göstermelik değil gerçek ve somut bir kadın gücü olduğunu ifade eden Tekgür, "HDP her zaman kadınların parti içi örgütlenmesinde eşitlikçi bir anlayış sergileyerek erkek egemen zihniyete karşı mücadeleyi büyütmüştür. Bu nedenle iktidar tarafından en fazla siyasi baskıya maruz kalan cezaevlerinde tutuklu bulunan en çok da bizim kadın arkadaşlarımızdır" diye konuştu.

HDK İzmir Eşsözcüsü Fevziye Ünal ise HDK'nin de 10 yaşına girdiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Kadınlara yönelik ciddi saldırılar var. Kadınlar yok sayılıyor, onlara şiddet reva görülüyor. Bunlara karşı çok daha direngen cevap vermek zorundayız. Ekonomik kriz ortamı ve faşizan baskılar can yakıcı boyutta. Birlikte hepimizin emeğiyle faşizme direnmek zorundayız."

Etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.