19 Nisan 2024 Cuma

HDP'nin 5 Haziran mitinginden katledilenler anıldı

HDP?nin 5 Haziran 2015?te İstasyon Meydanı?nda düzenlediği mitingde düzenlenen bombalı saldırıda katlediler karanfiller ile anıldı.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden iki gün önce Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği “Büyük İnsanlık” mitingine yönelik bombalı saldırının üzerinden 4 yıl geçti. 
 
HDP Diyarbakır İl Örgütü, 5 insanın katledildiği, yüzlerce insanın yaralandığı katliamın yıldönümünde patlamanın yaşandığı elektrik trafosunun önünde anma etkinliği gerçekleştirdi.  Anmaya, patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri, HDP milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye eşbaşkanları, HDP Gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Meydana gelen patlamada iki bacağını kaybeden sinemacı Lisa Çalan, sağlık sorunlarından dolayı katılamadı.
 
 
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Uyanık Alökmen, katledilen 5 insanı andı ve ekledi: "Bombalar patladığında Diyarbakır o akşam yine özgürlüğe, barışa, beraber yaşamaya, kimliklerin kendilerini ifadeye etmeye olan taleplerini yükseltti. Yürekler intikam hıncıyla dolmadı. Unutmadık. Suruç’u, Ankara’yı, Antep’i unutmadık. Onların ölümsüz olduğuna inanıyorsak, istedikleri barış dolu dünyayı yaratmak, onun için mücadele etmek gerekiyor."
 
Açıklamanın ardından patlamanın olduğu yere karanfiller bırakıldı.