19 Mayıs 2024 Pazar

'HDP'liyiz Her Yerdeyiz' şiarıyla Adana'da buluştular

HDP'liyiz Her Yerdeyiz kampanyası kapsamında, HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Tuncer ve Grup Başkanvekili Beştaş ile beraberindeki heyet Adana'da halkla bir araya geldi. Buluşmada, iktidarın tüm baskı ve saldırılarına rağmen HDP'nin dimdik ayakta olduklarını ve mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'liyiz Her Yerdeyiz kampanyası kapsamında Çukurova'daki programlarına ikinci günde de devam etti. Heyetin programı ilk olarak Adana Barosu'nun ziyareti ile başladı. Bakırhan ve Beştaş'ın yanı sıra ziyaretlere HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Fatma Kurtulan ve Kemal Peköz ile HDP MYK ve PM üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Ziyaret sonrası heyet Ceyhan'a geçti. Ceyhan girişinde davul ve zurna ile heyeti karşılayan HDP'liler, şehir turu attı. Heyet daha sonra HDP Ceyhan İlçe Örgütü binasında halkla bir araya geldi.

BAKIRHAN: BU BULUŞMALAR BİR İTİRAZ VE RET
"Örgütlenelim, faşizmi yenelim, tecridi kıralım", "HDP'liyiz her yerdeyiz! Zafere yürüyoruz" ve "Kadın özgürlüğü için HDP'liyiz, her yerdeyiz!" pankartlarının asıldığı alana çok sayıda kişi katılırken, etkinlik saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan "HDP'liyiz Her Yerdeyiz" kampanyasına dair bilgi vererek, iktidarın saldırılarına ve baskılarına karşı itirazlarını dile getirmek için alanlarda olduklarını söyledi. Bakırhan, iktidarın tüm baskı ve saldırılarına rağmen dimdik ayakta olduklarını vurguladı. Bakırhan, bu buluşmaları bir itiraz ve ret olarak nitelendirdi.

BEŞTAŞ: BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK, HAYATIMIZI DİRENİŞE VERDİK
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, iktidarın partilerine dönük saldırılarını hatırlatarak, verdikleri mücadeleye değindi. Parti kapatma davasının seçimle alakalı olduğunu aktaran Beştaş, "Her yerde söylüyoruz hiçbir zaman HDP'yi sindiremezler; çünkü HDP halkın kendisidir. Tarihte de hiçbir devlet halka karşı duramamıştır. Saldırıyorlar, ırkçılık yapıyorlar, katliamlar yapıyorlar, zindanları büyütüyorlar fakat halk en sonunda kendi gücü, görüşü ve mücadelesiyle başarılı oluyor. İnanıyorum ki HDP kazanacaktır. Biz kendimize ve size inanıyoruz. Büyük bedeller ödedik. Hayatımızı bu mücadele ve direnişe verdik. Çocuklarımızı kaybettik. Sözümüz en başında kaybettiklerimizedir" diye konuştu. 

'ÖCALAN ÖZGÜR BIRAKILSIN'
AKP'nin dış politikalarını eleştiren Beştaş, Kürtleri kimliksizleştirme politikalarının başarılı olmadığının altını çizdi. Kürtlerin bütün illerde, "Biz varız" dediğinin altını çizen Beştaş, " Kendi kimliğine sahip çıkıyor ve vazgeçmeyeceğini söylüyoruz" dedi. İmralı'da devam eden ağır tecrit politikasına vurgu yapan Beştaş, "Türkiye'de barışın sağlanması, demokrasinin gelişmesi isteniliyorsa tecridin kaldırılması gerekir. Kürt sorununun demokratik çözümü isteniliyor, muhatap Öcalan'dır. Sadece tecridin kaldırılması yetmez, Öcalan'ın özgür bırakılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Beştaş, örgütlenme ve mücadele etme çağrısı yaptı.

OSMANİYE'DE COŞKULU KARŞILAMA
Ceyhan buluşması sonrası heyet Osmaniye'ye geçti. Halk, HDP'lileri Osmaniye'de coşkulu bir şekilde karşıladı. Karşılamada alkış, zılgıt ve sloganlar yükseldi.  Heyet, daha sonra HDP Osmaniye Merkez İlçe Örgütü'nde halkla bir araya geldi.