25 Nisan 2024 Perşembe

HDP'liler tutsak ailelerinin eylemine destek verdi

Tutsak yakınlarının 19 gündür sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden HDP'liler, "Nöbetiniz onurumuzdur" diyerek, destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Tutsak ailelerinin, hasta tutsakların tahliyesi ve infaz yakmalara son verilmesi talebiyle Diyarbakır Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 19'uncu gününde sürüyor. Aileleri, yerine kayyum atanan Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Kasım Pervane ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sur İlçe Eşbaşkanı Şerif Kahraman ziyaret etti.

PERVANE: DİRENİŞİNİ DESTEKLİYORUZ
Adalet talepli eylemlerin arttığına işaret eden Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Kasım Pervane, son yıllarda hapishanelerde tutsaklar üzerinde artan hak ihlallerine değindi. Pervane, ihlallerin salgın döneminde arttığını belirterek, "Yaşı büyük ve hasta olan tutsakları bırakacağız demelerine rağmen bırakmadılar. AİHM ne kadar bu konuda ısrar edip hasta tutsakların bırakılması taleplerinde bulunsa da bu talepleri de yerine getirmediler. Bunun için başlatmış olduğunuz nöbeti desteklemekle beraber, sizlerin direnişinizi selamlıyoruz" dedi.

KAHRAMAN: NÖBETİNİZ ONURUMUZDUR
HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Şerif Kahraman ise annelerin başlatmış olduğu eylemi selamlayarak, "Bir an önce bu topraklara adaletin gelmesini ve başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm tutsakların biran önce bırakılmasını istiyoruz. Bir adalet varsa Kürtlere de uygulanması gerekiyor. Pandemi sürecinde çoğu tutukluyu bıraktılar ama siyasi hasta tutukluları bırakmadılar. Nöbetiniz bizim onurumuzdur ve talepleriniz yerine getirilene kadar sizlere destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KOLAKAN: ZULÜM SON BULSUN
Bandırma 2 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde tutulan Ahmet Kolakan'ın annesi Fevziye Kolakan da, oğlunun dün kendisini aradığını ve başlatmış oldukları eylemi sürdürmelerini istediğini söyledi.

Kolakan, "Oğlum, cezaevinde uygulanan baskı ve zulümlerde bir değişiklik olmadığını daha çok arttığını söyledi. Artık bu zulümlerin devam etmesini istemiyoruz. İnsanız, onurlu bir adalet istiyoruz. Çocuklarımızın bu zulüm altında daha fazla tutulmasını istemiyoruz. Hasta tutsakları ellerini kelepçeleyerek hastaneye götürülüp tedavi etmelerini istemiyoruz. Bu zulümler devam ettiği sürece ve taleplerimiz yerine getirilmediği sürece biz burada olmaya devam edeceğiz" diyerek talepleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini vurguladı.