19 Nisan 2024 Cuma

HDP'liler Kartal'da saldırılara tepki gösterdi: Kayyumlar gidecek biz kalacağız

HDP Kartal İlçe Örgütü üyeleri, kayyum saldırılarına ve tutuklamalara tepki gösterdi, "Kürt halkının iradesine hiçbir yerde hiçbir koşulda gasp etmeye güçleri yetmemiştir, yetmeyecektir" dedi.

HDP Kartal İlçe Örgütü, kayyum ve Rosa Kadın Derneği'ne yönelik tutuklama saldırılarını Kartal Meydanı'nda yaptıkları açıklamayla protesto etti.

"Kayyum darbe rejimidir" ve "Kadın mücadelemiz yargılanamaz" pankartlarının açıldığı eylemde "Kayyum gidecek biz kalacağız" sloganı atıldı.

HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Dilber Demir yaptığı açıklamada, 5 yıldır kayyumlarla gasp rejiminin uygulandığını belirtti. Kürt halkının iradesinin bu ve benzeri saldırılarla teslim alınamayacağını söyleyen Demir, "Kayyım rejimi inşa eden ve bunu kalıcı hale getirmek isteyen bu iktidar, HDP belediyelerine atanan kayyumlar bilmeliler ki gasp ettikleri bir binadan ibarettir. Kürt halkının iradesine hiçbir yerde hiçbir koşulda gasp etmeye güçleri yetmemiştir, yetmeyecektir" diye konuştu. 

Kadın siyasetçilere yönelik saldırılara ilişkin ise Demir "Bu saldırı, kadın özgürlük mücadelesi yürüten, tecavüz yasasına karşı direnen, erkek şiddetine, kadın katliamlarına karşı sessiz kalmayan tüm kadınlara yapılmıştır. Erkek egemen sistemin, kazanılmış haklarımıza yönelen saldırılarına karşı daha fazla mücadele edeceğiz, daha fazla direneceğiz, sokakları terk etmeyeceğiz. Eş genel başkanlarımızı milletvekillerimizi parti üyesi olan tüm yoldaşlarımızla beraber Kürt siyasetçilerini derhal serbest bırakılsın" dedi.

Açıklamada, mezarlara yönelik saldırılar ve Cumartesi Annelerinin 25 yıllık kayıplara karşı mücadelesine de dikkat çekildi. Dilber Demir "Değerlerimizden ve ibadethanelerimizden ellerinizi çekin artık. Okunacak duayı dahi çok gördükleri Barış annelerimizi, çeyrek asırdır yani tam 25 yıldır haklı mücadele sergileyen Cumartesi annelerimizi selamlıyor ve söz veriyoruz: zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla teslim olmadan mutlaka kazanacağız" dedi.