29 Mart 2024 Cuma

HDP'liler İzmir halkını 5. Büyük Kongre'ye çağırdı

HDP'liler İzmir'de açıklama yaparak 3 Temmuz günü Ankara'da gerçekleştirilecek HDP'nin 5. Olağan Büyük Kongresine katılım çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından halka bildiri dağıtılarak kongreye katılmaları istendi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5. Olağan Büyük Kongresi 3 Temmuz günü Ankara'da toplanacak.

Kongre öncesi İzmir'de HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni'nin katılımıyla halka HDP kongresine katılım çağrısı yapıldı.

KEMALBAY: AKP-SARAY FAŞİZMİNDEN KURTULMAK İSTİYORUZ
Konak Meydanı'nda bir araya gelen HDP'liler, "Kongremize halklarımız davetlidir Büyük Kongremizde buluşuyoruz" yazılı pankart açarak açıklama yaptı. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, yapılan zamlara ve iktidarın ekonomi politikalarına dikkat çekti. Büyük bir talan, yağma ve savaş ekonomisi olduğunu söyleyen Kemalbay, "Bir an önce AKP-saray faşizminden kurtulmak istiyoruz" dedi.

Bunun için HDP'nin her türlü mücadeleyi yükselttiğini, halkın, işçinin, emekçinin, emeklinin, EYT'linin, kadınların yanında olduğunu vurgulayan Kemalbay, şimdi halkla birlikte 5. Büyük Kongrelerini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Kemalbay, 3 Temmuz Pazar günü Ankara'da Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongreye katılım çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından HDP'liler kongreye çağrı bildirilerini dağıttı.

ÇEPNİ: HDP ETRAFINDA KENETLENELİM
Bildiri dağıtımında halka seslenen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 3 Temmuz'da HDP'nin Ankara'da yüzbinlerle kongresini gerçekleştireceğini söyledi.

Halka kongrelerine katılım çağrısında bulunan HDP'li Çepni, "Bu ülkede açlık, yoksulluk arttıkça saraydaki bir avuç zengin daha da zenginleşiyor. Yoksulluk arttıkça HDP'ye saldırıyorlar. O zaman hepimizin yapması gereken bir tek şey var. Zenginler, hırsızlar, uyuşturucu baronları, kadın katilleri HDP'ye saldırıyorsa, o zaman HDP etrafında daha fazla kenetleneceğiz. Açlığın, yoksulluğun sona ermesi için HDP etrafında kenetlenelim" çağrısında bulundu.