28 Mart 2024 Perşembe

HDP'li vekiller Metris önünde: İşçileri serbest bırakın

HDP'li milletvekilleri, Metris Cezaevi'nin önünde açıklama yaparak işçilerin serbest bırakılmasını istedi. HDP milletvekilleri, 3. havalimanı şantiyesindeki direnişe katıldıkları için tutuklanan işçilere ve sendikacılara destek vermek için Metris Cezaevi'nin önünde açıklama yaptı.
 
HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay; "Burada devlet ve şirketler işveren konumundadır, bu operasyon aynı zamanda işçileri susturma operasyonudur. Bizler işçilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
 
HDP İstanbul milletvekili Erkan Baş, havalimanı şantiyesinin kamuoyuna kapatıldığını belirtti, "Çünkü orada suç işleniyor" dedi.
 
"İşçilerin talepleri için suçlanması söz konusu olamaz" diyen Baş, "O şantiyeden sorumlu olan devlet ve tüm patronlar soruşturulmalı, yargılanmalı" diye konuştu. 
 
Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir taraftan krizi 'hepimiz aynı gemideyiz' söylemiyle atlatırken, diğer taraftan krizin faturası emekçileri çıkarılıyor, kaçak sarayda patronlar toplantı yapıp servetlerine servet katıyorlar."
 
DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, işçilerin direnişinin haklı olduğunun altını çizdi ve ekledi: "Hükümet 3. havalimanı işçileri için 'eti benim, kemiği cengiz holding gibi patronların' dedi. Onlar da kemiği taşeronların önüne attı. İşçi arkadaşlara isyandan başka çözüm kalmadı. İsyan ettiren devlettir, patronlardır."
 
Saygılı şöyle konuştu: "Biz önümüzdeki günlerde metal sektöründen tekstil sektörüne, çok büyük işçi kıyımlarıyla karşılaşacağımızı biliyoruz. Bugün inşaat işçilerine yapılan saldırı gözdağı niteliğinde. İşçi kıyımıyla karşılaşacak olan işçi arkadaşlarımız, önümüzdeki günlerde bu gelişmelere tavır koyacak, isyan edecek. İsyan ettiren devlettir, patronlardır. Bugün inşaat işçilerine yapılan saldırı bir gözdağıdır. Ama biz DİSK olarak yaşamın her alanında adaletsizliğe uğrayan işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürtlerin, Türklerin, Çerkeslerin yanında olmaya devam edeceğiz.