23 Nisan 2024 Salı

HDP'li Taşdemir'den önerge: IŞİD'li sayısı araştırılsın

Dilan Dirayet Taşdemir, IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin, Türkiye sınırından birkaç kilometre uzaklıkta ve Türkiye’nin 2018 başından beri askeri gözlem noktalarının bulunduğu İdlib’de öldürülmesinin ardından bu bölgedeki IŞİD'li sayısının araştırılmasını istedi.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin, Türkiye sınırından birkaç kilometre uzaklıkta ve Türkiye’nin 2018 başından beri askeri gözlem noktalarının bulunduğu İdlip’te öldürülmesinden hareketle, kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması talep etti.

Önergede, "IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi, Türkiye'nin sınırından birkaç kilometre uzaklıkta ve Türkiye’nin 2018 başından beri askeri gözlem noktalarının bulunduğu İdlip’te bulundu, SDG ve ABD’nin ortak operasyonuyla da öldürüldü. ABD uçakları NATO müttefiki Türkiye yerine Irak’tan kalkarak böyle bir operasyonu yaptığını belirtti. Yine kamuoyuna yansıyan bilgilerde ABD’nin Türkiye'ye haber vermediği, yalnızca sınırına yaklaştığında bildirimde bulunduğu belirtilmektedir."

"Hem Suriye'de yaşanan yeni gelişmeler hem de cezaevlerindeki ve kamplardaki IŞİD’lilerin dünya için tehlike olmaktan çıkmadığı gerçeğinden hareketle, IŞİD/DAİŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve kamuoyunun aydınlatılması tarihsel bir önem teşkil etmektedir." ifadeleri yer aldı. HDP Milletvekili bu amaçla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.