19 Nisan 2024 Cuma

HDP'li kadınlar Ankara'da şölende buluştu

HDP Ankara İl Kadın Meclisi'nin 8 Mart öncesi şölen düzenledi. "İsyanımız özgürlüğümüz için" şöleninde, erkek egemenliğine karşı kadınların mücadeleyi sürdüreceğine vurgu yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Kadın Meclisi, 8 Mart etkinliği düzenledi. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun da katıldığı şölene çok sayıda kadın buluştu.

Şölen salonuna, "Jin jiyan azadî", "Em xwe diparêzin", "Yaşasın kadınların mücadelesi", "Bîjî tekoşîna jinan", "Ji bo azadiya jinan destpêkê edelat", "Erkek adalet değil, kadınlar için gerçek adalet", "Kadın tutsaklar için adalet" yazılı pankartlar asıldı.

Şölende saygı duruşunun ardından 8 Mart için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

'ERKEK EGEMEN DEVLETE KARŞI BURADAYIZ'
Şölende konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, Gülten Akın'ın "Fesleğen" adlı şiirini okudu. Erkek egemenliğine karşı kadınların mücadelesinin süreceğini belirten Sinemillioğlu, "Bastığımız toprak bizim, masmavi gökyüzü bizim. Bu topraklara barışı biz kadınlar getireceğiz. Erkek egemen devlete ve patriarkaya karşı buradayız" dedi.

Şölende, Kobanê soruşturması nedeniyle tutuklu bulunan Ayla Akat Ata ve Emine Beyza Üstün'ün 8 Mart mesajları okundu.

'YAŞASIN 8 MART, YAŞASIN MÜCADELEMİZ'
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da şölende kadınlara seslendi. "Yine mücadeledeyiz" diyen Kerestecioğlu, HDP'yi yönelik kapatma tartışmalarına değindi, "Siz ne kadar uğraşırsanız herkes o kadar HDP'li oluyor. Çünkü bizim yüreğimiz ve mücadelemiz büyük. Bugün Van'da HDP binamızı ablukaya aldılar. Neden, çünkü çocuklarını arayan anneleri oraya getirecekler. Onlar zaten HDP'ye gelebilirler ama onların çocuklarını arayacağı yer Meclis'tir. Anneler başımızın tacı. Barış Anneleri ve Cumartesi Anneleri de bizim başımızın tacı. Biz bu topraklarda barış istiyoruz. Annelerin acılarını yarıştırmıyoruz, yarıştırmayacağız da. Yaşasın 8 Mart, yaşasın mücadelemiz" şeklinde konuştu.

Kadınların şiirler okuduğu etkinlik, sanatçı Baran Bozyel'in ezgileri eşliğinde halaylarla devam etti. Etkinlikte kadınlar sık sık "Jin jiyan azadi" sloganını attı.