4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP'li heyet Diyarbakır'dan zılgıt ve sloganlarla uğurlandı

HDP'nin “Demokrasi Yürüyüşü”nün Diyarbakır'a ulaşan Hakkari kolunu oluşturan heyet, polisin uğurlamaya gelen kitleyi engelleme girişimlerine rağmen Ava Petrol'den Adana'ya zılgıt ve sloganlarla uğurlandı. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), iki koldan Ankara'ya başlatmış olduğu yürüyüş devam ediyor. 15 Haziran'da Hakkari'den başlayan ve 17 Haziran'da Diyarbakır'a ulaşan heyet, burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Diyarbakır'da bir dizi ziyaretlerde bulunan heyet, kitle örgütleriyle görüştü, halkla buluşma gerçekleştirdi. Yürüyüşün Diyarbakır ayağını tamamlayan heyet, bugün Diyarbakır Ava Petrol'den Adana'ya uğurlandı. 

HDP'liler burada "Hep birlikte demokrasiye" ve "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" yazılı önlükler giydi, HDP flamaları taşıdı.

KİTLEYLE BULUŞMA ENGELLENDİ
Heyetin uğurlanacağı Ava Petrol, sabahın erken saatlerinde çok sayıda polis ve zırhlı araçla ablukaya alındı. Heyet ve HDP kitlesi Ava Petrol'de bir araya geldi. Polisler, fiziki mesafeyi gerekçe gösterek sürekli dağılma uyarısı yaptı. Kitle benzinlik içerisine alınmadı. Vekiller ise benzinlik içinde polis ablukası altında tutuldu.

FOTOĞRAF ÇEKİMİ ENGELLENMEK İSTENDİ
Benzinlikte toplu fotoğraf çektirmek isteyen milletvekillerine polisler engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine partililer ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tepki gösteren vekillerin etrafı polislerce sarıldı. Basının görüntü almasına engel olunurken, vekiller de bu durumu alkışla protesto etti.

Heyet ardından zılgıt ve "Bijî berxwedana HDP", "Berxwedan jiyane" sloganları ile yola çıktı. Heyeti petrol dışında bekleyen HDP'liler ve partili yöneticiler de “Bijî berxwedana HDP" sloganları ile heyeti uğurladı.