6 Mayıs 2024 Pazartesi

HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye 20 yıla kadar hapis istemi

HDP İzmir eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında yürütülen soruşturması kapsamında 3 ayrı iddiadan 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
HDP İzmir eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında yürütülen soruşturması kapsamında 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Kürkçü hakkında 2 ayrı eylemde 3 iddiadan hatırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
 
Merkez Bağlar ilçesinde 6 Eylül 2016'da DBP il binasında Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride ilişkin başlatılan açlık grevinde yaptığı konuşmada "suçu ve suçluyu övmek" iddiası ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve meclis üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto eylemine katıldığı gerekçesiyle "2911 sayılı yasaya muhalefet etmek"ten dava açıldı.
 
Kürkçü hakkında "örgüt üyesi olmak", "suç ve suçluyu övmek", ile "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" iddiasıyla 9 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.