28 Mart 2024 Perşembe

HDP'li Çepni'den milletvekillerine: İkizdere'de iseniz 'mış' yapmayın, kepçeyi durdurun

HDP Milletvekili Çepni, İkizdere direnişine katılan CHP'li ve İYİP'li milletvekillerine seslendi. Dozeri durdurmayan hiçbir ziyaretin direnişe katkısı olmadığının altını çizen Çepni, "Orada iseniz o kepçenin çalışmasını engellemeniz lazım" dedi. 

Doğa düşmanı politikalarına devam eden ve yaşam alanlarını sermayeye peşkeş çeken AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding'in taş ocağı projelerine karşı İkizdere köylülerinin direnişi sürüyor. 

Jandarmanın saldırıları, yürütülen antiprogandayla kriminalize edilme girişimlerine karşı köylüler ilk günkü inat ve ısrarla sabahın ilk saatlerinde direniş alanında yerlerini alarak nöbetlerini sürdürüyor. 

Direnişin ilk günlerinde köylülerinde yanında sadece Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili ve Meclis Çevre Komisyonu üyesi Murat Çepni vardı. Çepni'nin direniş alanında olmasına karşı "HDP'li vekilin orada ne işi var?" söylemleriyle, ciddi bir kara propaganda yürütüldü. 

'DOZERİN ÇALIŞMASINI ENGELLEMEYEN HİÇBİR ZİYARETİN KATKISI YOK'
Konuya ilişkin Yeşil Gazete'den Merve Özçelik'e konuşan Çepni, bu söylemlerin halkın sağ duyulu ve onur duruşuna çarptığının altını çizdi. Alana başka milletvekillerinin de gittiğini söyleyen Çepni, bu durumun iyi bir gelişme olduğunu ancak dozerin çalışmasını engellemeyen hiçbir ziyaretin katkısı olmadığını ifade etti. 

Çepni, "Alana CHP'li ve İyi Partili milletvekilleri çokça gidiyor. Bu iyi bir gelişme, güzeldir, yapılması gerekir. Fakat, bu projenin artık şu aşamada bir tanıtıma ihtiyacı kalmadı. Fazlasıyla zaten Türkiye'nin gündemine girmiş durumda. Evet, biz oraya gidiyoruz. Açıklamalar yapıyoruz. Fakat, aynı esnada dozer çalışmaya devam ediyor. Dozerin çalışmasını engellemeyen hiçbir ziyaretin hiçbir katkısı yoktur. Bu durum, bizim muhalefet adına 'mış' gibi yapma siyasetinin sonuçları.

İyi Parti'ye de CHP'ye de çağrımız bu olacaktır: Orada iseniz eğer, o dozerin çalışmasını engellemeniz gerekir. Hangi yol ve yöntemle olursa olsun. Siz orada durduğunuz esnada dozer çalışıyor. Her vurulan kepçe ağaçları katlediyor ve biraz daha devam ederse yol neredeyse tamamlanmış olacak."