1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP'li 8 belediyeye daha kayyum

Koronavirüs salgını AKP-MHP iktidarının kayyum gasplarını durdurmuyor. Bu sabah 4 HDP'li belediyeye kayyumla gasp edilirken, akşam saatlerinde bu sayı 12 oldu.  8 belediyeye daha kayyum atanırken, belediye eşbaşkanları gözaltına alındı. 

Halklar koronavirüs salgınına karşı hayatta kalmaya çalışırken, AKP-MHP HDP'nin belediyelerine el koymaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, Batman, Ergani, Eğil, Lice, Silvan, Güroymak, Halfeli ve Gökçebağ belediye başkanlarını görevden uzaklaştırarak yerlerine kayyum atadı. Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak, evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Bu sabah HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediye eş başkanları görevden alınarak yerlerine kayyum atanmış, belediye eş başkanları evleri basılarak gözaltına alınmıştı. 

GÜROYMAK BELEDİYESİNE KAYMAKAM KAYYUM OLARAK ATANDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Güroymak (Norşin) Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binası akşam saatlerinde polislerce ablukaya alınarak aranmaya başlanıldı. Görevden alınan belediye eşbaşkanları Hikmet Taşdemir ve Dilek Ozan’ın yerine Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar vekil olarak atandı.

LİCE BELEDİYESİ EŞBAŞKANI MERCAN GÖZALTINA ALINDI
Diyarbakır'ın Lice Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından hakkında gözaltı kararı bulunan Lice Belediyesi Eşbaşkanı Tarık Mercan Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Polis tarafından gözaltına alınan Mercan'ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.