4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP'den tarım işçilerine ziyaret 

HDP İzmir Kadın Meclisi Torbalı'da mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. HDP Milletvekili Serpil Kemalbay "Mevsimlik tarım işçilerinin sorunu bu güne dek çözülmedi. Bu güne dek birçok yönetmelik çıkarıldı. Birçok yasa da var ama hepsi kâğıt üstünde kalıyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Torbalı ilçesinde bulunan tarım işçilerini ziyaret etti. HDP İzmir Kadın Meclisi heyeti içinde İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da yer aldı. Burada konuşan Kemalbay, mevsimlik tarım işçilerin haftalık gelirleriyle bir teneke yağ alamadıklarını belirterek durumlarının düzeltilmesi için hiçbir uygulanmanın yapılmadığının altını çizerek, "Mevsimlik tarım işçilerinin yanındayız. Birlikte değiştireceğiz. Çünkü kadın zamanı" diye konuştu.

Tarım işçisi kadınların kötü şartlarda çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden Kemalbay, "Mevsimlik tarım işçilerinin sorunu bu güne dek çözülmedi. Bu güne dek birçok yönetmelik çıkarıldı. Birçok yasa da var ama hepsi kâğıt üstünde kalıyor. Burada insana yakışır çalışma koşullarından bahsetmek mümkün değil. Ücretler çok düşük sosyal güvence yok. Uzun iş saatleri boyunca hatta bazıları çocuklarıyla çalışıyorlar. Burada bir haftalık yevmiyeleriyle bir teneke yağ bile alınabilecek bir gelir değil. Bu kötü çalışma koşulları karşısında kadınların emeği görülsün hakları verilsin. Mevsimlik tarım işçilerinin yanındayız. Birlikte değiştireceğiz. Çünkü kadın zamanı" diye konuştu.