1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP'den İzmir halkına ses çıkarma eylemine çağrı

HDP İzmir İl Eşbaşkanları Tekgür ve Baydur, belediylere yönelik kayyum ve gözaltı saldırısını kınayark, İzmir halkını saat 20.00'de ses çıkarma eylemine çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Batman, Silvan, Ergani, Lice ve Eğil belediylerine yönelik kayyum saldırısı ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Açıklama yapan İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadri Baydur, koronavirüsle mücadele edilen bu günlerde partilerine yönelik siyasi soykırımı kabul etmediklerini belirtti.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Salgına karşı almadıkları önlemleri, kamuoyundan gizledikleri gerçekleri Kürtler’e ve seçilmişlerine nefret kusarak, acele imar yasaları çıkararak, sermayeye önlemler alıp, halkı, işçi ve emekçileri ölüme terk ederek kapatmaya çalışıyor. Halk iradesini boğmaya çalışanlar, kendi nefretlerinde boğulacaktır. İktidar bu kirli politikalarının hesabını er ya da geç verecektir. İktidarda vücut bulan faşizm virüsünü halklarımızın dayanışması ve özgürlük mücadelesine olan inancıyla hep birlikte yok edeceğiz."

HDP İzmir İl Eşbaşkanları, tüm İzmir halkının saat 20.00'da balkonlarına çıkıp ses çıkararak, tepki göstermeye çağırdı.