18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP'den İHD'ye ziyaret

HDP ziyaretinde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "HDP kendi açıkladığı programını halka anlatması için seçtiği yol ve yöntem en temel hakkıdır. Biz de karşılaşma alanlarında olacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan'ın yer aldığı heyeti, İHD Genel Merkezi'nde İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Genel Sekreteri Osman İşçi, Genel Saymanı İsmail Boyraz ile Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Nuray Çevirmen karşıladı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, partisinin başlattığı kampanyaya dair bilgi verdi.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları noktasında aşılması gereken en önemli zorluğun Kürt sorunu olduğunun altını çizdi, Türkdoğan, "HDP programını halka anlatması için seçtiği yol ve yöntem en temel hakkıdır. Toplumsal çevrelerin de desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de karşılaşma alanlarında olacağız" diye belirtti.